НАЧАЛО Алткойни

Печалбите на GameStop надминаха тези на Биткойн от началото на 2024 – и то само за ден

15.05.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Печалбите на GameStop надминаха тези на Биткойн от началото на 2024 – и то само за ден

Акциите на GameStop надминаха годишната възвръщаемост на Биткойн в рамките на един ден, което се смята за впечатляващо събитие.

На 14 май цената на акциите на GameStop се повиши с над 100%, което доведе до годишна възвръщаемост от над 160%, в сравнение с годишната възвръщаемост на Биткойн от около 130% към онзи момент.

Това внезапно увеличение на цената на GameStop беше предизвикано от Кийт Гил, основната фигура в шорт-скуиза при GameStop през 2021 г., който направи неочаквано завръщане в социалните медии след почти три години.

Повторната поява на Гил отново разпали интереса към GameStop, напомняйки за манията около търговията на дребно по време на Ковид пандемията, при която акциите се повишиха с над 1,000% за един месец, тъй като търговците на дребно взеха участие в борбата с хедж фондовете. За 24 часа след завръщането на Джил акциите на GameStop поскъпнаха с до 111%.

Възраждането на сагата GameStop предизвика спекулации, че печалбите от ралито на акциите могат да се влеят в алткойн пазара, което потенциално може да предизвика алткойн сезон, подобен на този, наблюдаван през 2021 г. Историческите модели предполагат, че ралито на алткойните през 2021 г. е последвало шорт скуиза при GameStop, като парите са се влели от традиционните печалби от акции към крипто пазара.

Крипто анализаторът, познат като „CryptoAmsterdam“ подчерта този модел в неотдавнашна публикация, като предположи, че настоящата пазарна капитализация на алткойните е позиционирана подобно на разположението през 2021 г., което доведе до бичия цикъл.

Освен това анализът на “Rekt Capital” съвпада с тази гледна точка, като прогнозите са, че алткойните ще намерят своето локално дъно около началото на юни преди потенциално рали.

Настоящата инвестиционна среда обаче се различава значително от тази през 2021 г. Тогава лихвените проценти бяха на дъното, правителствата предоставяха фискални стимули, а основните икономики имаха малка или никаква инфлация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто инвеститор загуби над $700,000 в търговия с меме токени за два дена

Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти, търсещи бързи печалби в конкурентна търговска среда.

20.05.2024 6:30 2 мин. четене

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.