НАЧАЛО Крипто Крими

Ето какво предлага общността на Acala за възстановяване от скорошния хак

август 16, 2022 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво предлага общността на Acala за възстановяване от скорошния хак

През уикенда стабилната монета aUSD на Acala Network се обезцени с над 99% и принуди екипа на DeFi мрежата да спре портфейла на хакер, което породи опасения относно твърдението, че е децентрализирана.

Общността на Acala предложи да изгори токени, за да помогне на своя стабилна монета да възстанови паритета на долара след атаката от изминалия уикенд.

Acala може да извърши изгаряне на монети

Acala може да извърши изгаряне на монети, за да възстанови стойността на aUSD до $1.

В предложение, публикувано на 15 август, членът на общността Dotverse предложи да се проведе референдум, на който да се реши дали да се изгори част от запаса от монети на aUSD.

Ако референдумът успее, той ще „изгори ефективно“ 1.3 милиарда aUSD, които са били погрешно изсечени, като върне тези средства в протокола Honzon. По същия начин ще бъдат изгорени и 4.2 милиона aUSD, които все още се намират в пула за награди iBTC/aUSD. Този ход ще „помогне за разрешаването на проблема с погрешното изсичане, ще възстанови обвързаността [на] aUSD и ще възобнови операциите на Acala„, се казва в предложението.

Изгарянето на монетата е получило предварителна подкрепа от общността. Някои потребители обаче изразиха желание за допълнителна информация, преди да вземат решение. Едно от лицата, участващи в проекта, Bette7, потвърди, че „се работи по по-нататъшно проследяване на повече средства„, които да помогнат при вземането на решения за възстановяване.

Хак на Acala

Acala беше експлоатирана вчера, 14 август, чрез уязвимост, която позволила на хакера да изкопае 1.3 милиарда aUSD ($1.3 милиарда). Той е разменил тези токени за различни криптовалути, включително за собствения токен на проекта ACA.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа


Тези събития доведоха до спадане на стойността на стабилната монета aUSD на Acala до почти нула. Освен това мрежата на Acala в момента е замразена.

Предвижда се Acala да служи като DeFi хъб за Polkadot, като aUSD ще функционира като де факто стабилната монета за Polakdot и свързаните с него блокчейн мрежи. В този смисъл е необходимо проектът да съживи своята стабилна монета, за да възобнови дейността си.

Acala не е първият стейбълкойн, който преживява голяма криза със загубата на паритет с долара тази година. Terra, чиято стабилна монета TerraUSD се срина през май, по подобен начин предложи изгаряне на монетата като отговор. Това и други решения обаче се провалиха и в крайна сметка активът остана на дъното.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене