НАЧАЛО Регулации

Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа

август 15, 2022 21:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа

Revolut получи регулаторно одобрение да предлага крипто услуги на милиони свои потребители в Европа.

Всъщност Кипърската комисия за ценни книжа и борси (CYSEC) направи базираната в Обединеното кралство платформа за нео банкиране Revolut доставчик на услуги за криптовалути (CASP), съобщи банката на 12 август.

Коментирайки развитието на ситуацията, говорителят на Revolut подчерта, че Кипър е бил избран след „задълбочено проучване на всички страни от ЕС„, се казва в доклад на AltFi.

Revolut вече може да създаде своя европейски център в Кипър и да предлага допълнителни крипто услуги, както и експозиция към крипто активи като Биткойн (BTC) на своите 17 милиона клиенти в Европейското икономическо пространство (ЕИП), след като бъде приложен законопроектът за пазарите на крипто активи (MiCA).

Защо Кипър?

Посочва се също така, че CYSEC се отличи с „усъвършенствания и стабилен регулаторен режим, както и със силата на съществуващата крипто индустрия в Кипър„. 

Както обясни говорителят:

При създаването на център за нашите крипто операции в ЕС, ние признаваме, че CYSEC има задълбочени познания за крипто и [полага] усилия, за да бъде лидер вкрипто регулирането.

Revolut продължава да разраства крипто услугите си

През следващите шест месеца Revolut планира да увеличи работната си сила в крипто сектора с 20%, като назначи служители в Европа, Обединеното кралство и САЩ, като обяви за работа 13 длъжности, свързани с крипто, както съобщи Finbold в началото на август.

В същото време банката обяви, че 1.5 милиона потребители са завършили курса на нейната крипто образователна платформа едва месец след стартирането ѝ, като потребители са се присъединили от поне 32 държави по света.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Кога да очакваме новите правила за крипто в ЕС?

Правоприлагащият процес при законопроектът MiCA трябва да приключи през 2023 г. и да влезе в сила в целия ЕС до 2024 г. Говорителят на Revolut похвали тези правила за криптовалутите, като заяви следното.

Приветстваме регулацията в целия ЕС и с цялото си сърце приемаме ясното намерение на Европейския парламент да подкрепи иновациите, като същевременно изисква силни мерки за защита на клиентите, за да се предотврати всякакъв вид пазарна злоупотреба.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене