НАЧАЛО Регулации

Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа

август 15, 2022 21:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа

Revolut получи регулаторно одобрение да предлага крипто услуги на милиони свои потребители в Европа.

Всъщност Кипърската комисия за ценни книжа и борси (CYSEC) направи базираната в Обединеното кралство платформа за нео банкиране Revolut доставчик на услуги за криптовалути (CASP), съобщи банката на 12 август.

Коментирайки развитието на ситуацията, говорителят на Revolut подчерта, че Кипър е бил избран след „задълбочено проучване на всички страни от ЕС„, се казва в доклад на AltFi.

Revolut вече може да създаде своя европейски център в Кипър и да предлага допълнителни крипто услуги, както и експозиция към крипто активи като Биткойн (BTC) на своите 17 милиона клиенти в Европейското икономическо пространство (ЕИП), след като бъде приложен законопроектът за пазарите на крипто активи (MiCA).

Защо Кипър?

Посочва се също така, че CYSEC се отличи с „усъвършенствания и стабилен регулаторен режим, както и със силата на съществуващата крипто индустрия в Кипър„. 

Както обясни говорителят:

При създаването на център за нашите крипто операции в ЕС, ние признаваме, че CYSEC има задълбочени познания за крипто и [полага] усилия, за да бъде лидер вкрипто регулирането.

Revolut продължава да разраства крипто услугите си

През следващите шест месеца Revolut планира да увеличи работната си сила в крипто сектора с 20%, като назначи служители в Европа, Обединеното кралство и САЩ, като обяви за работа 13 длъжности, свързани с крипто, както съобщи Finbold в началото на август.

В същото време банката обяви, че 1.5 милиона потребители са завършили курса на нейната крипто образователна платформа едва месец след стартирането ѝ, като потребители са се присъединили от поне 32 държави по света.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Кога да очакваме новите правила за крипто в ЕС?

Правоприлагащият процес при законопроектът MiCA трябва да приключи през 2023 г. и да влезе в сила в целия ЕС до 2024 г. Говорителят на Revolut похвали тези правила за криптовалутите, като заяви следното.

Приветстваме регулацията в целия ЕС и с цялото си сърце приемаме ясното намерение на Европейския парламент да подкрепи иновациите, като същевременно изисква силни мерки за защита на клиентите, за да се предотврати всякакъв вид пазарна злоупотреба.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Великобритания: Трябва ли да са забранени крипто продуктите за инвеститорите на дребно?

Регулаторите, вземащи политически решения във Великобритания не са единодушни по въпроса дали продажбата, пускането на пазара и разпространението на деривати и борсово търгувани облигации (ETN), свързани с криптовалути трябва да останат забранени за инвеститорите на дребно.

януари 26, 2023 13:30 2 мин. четене

Франция гласува за задължително лицензиране на крипто фирмите

След като в продължение на седмици френски служители призоваваха за по-строга крипторегулация във Франция, във вторник вечерта в Националното събрание на страната ще бъде гласуван нов регулаторен режим за криптофирмите.

януари 25, 2023 17:31 3 мин. четене

Ню Йорк предприема мерки за затягане на крипто регулациите

Финансовият регулатор на щата Ню Йорк се готви да публикува нови насоки, които имат за цел да предотвратят още един срив като този на FTX.

януари 24, 2023 21:05 2 мин. четене

Япония ще одобри определени стабилни монети до средата на 2023 г.

Все още няма възможност да се разбере дали стабилните монети, обезпечени с щатски долари ще бъдат разрешени в Япония до юни 2023 г., заяви FSA.

януари 24, 2023 18:26 2 мин. четене