НАЧАЛО Биткойн

Ето какъв процент от порфолиото трябва да се държи в Биткойн според Кати Ууд

02.02.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какъв процент от порфолиото трябва да се държи в Биткойн според Кати Ууд

Биткойн (BTC) се откроява като ценна стратегия за диверсификация и противовес на традиционните класове активи, според прозренията, представени в годишния доклад "Големите идеи" на ARK Invest за 2024 г.

В доклада се посочва, че оптималното разпределение в инвестиционния портфейл трябва да се движи малко под 20%. През последните седем години Биткойн последователно демонстрира годишна възвръщаемост, надхвърляща основните класове активи, като през 2023 г. достига оптимално разпределение от 19.4%, максимизирайки възвръщаемостта, коригирана спрямо риска.

Препоръчителното разпределение еволюира от 0.5% през 2015 г. до 6.2% през 2022 г., което показва нарастващото значение на Биткойн не само като нова инвестиционна опция, но и като ключов елемент за диверсификация на портфейлите, предлагащ несравним потенциал за растеж сред дигиталните активи.

ARK подчертава ниската петгодишна корелация на Биткойн от 0.27 с традиционните активи, което подчертава ползите от диверсификацията му. Дори минимални разпределения от институционални инвеститори биха могли да окажат забележимо влияние върху цената му, като се има предвид огромната глобална база от инвестируеми активи на стойност $250 трилиона, според анализа на ARK.

Биткойн, водещата криптовалута по пазарна стойност, е свидетел на забележителен ръст от 77.8% през последната година, въз основа на данните от CoinDesk Indices.

JPMorgan обяснява неотдавнашното превъзходство на Биткойн и достигнатия през годината връх с повишеното институционално търсене, за което свидетелстват значителните постъпления в големите портфейли и повишената активност при фючърсите върху Биткойн на CME, използвани предимно от институциите. Въпреки това сигналите от индикатора Guppy, който предизвика 70% рали на Биткойн в края на 2023 г., сега сочат към потенциален мечи спад, което показва възможен край на ралито, движено от институциите.

Освен това в доклада на ARK се признава разрешаването на повечето от крипто кризи през зимата на 2022-2023 г. Неотдавнашното изявление на FTX за пълно изплащане на задълженията към кредиторите и разпределението на $3 милиарда от Celsius и разпределението на акции в ново предприятие като част от разрешаването на проблема с банкрута са забележителни събития в това отношение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн може тежко да се срине според топ анализатор

Според известен анализатор предстоят значителни сътресения за Биткойн (BTC), водещата криптовалута.

05.03.2024 12:00 1 мин. четене

Биткойн: Предстои ли шок на предлагането?

Тъй като бичият ръст на Биткойн продължава, в общността все по-често се говори за потенциални пречки при закупуването на BTC.

05.03.2024 11:00 1 мин. четене

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.