НАЧАЛО Биткойн

Ето коя криптовалута може да е най-добрата инвестиция в момента

02.02.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето коя криптовалута може да е най-добрата инвестиция в момента

Представете си идеалната криптовалута - такава, която постоянно превъзхожда пазарите, действа като надежден дългосрочен актив, получава глобално признание и регулаторно одобрение.

Биткойн (BTC) се доближава до изпълнението на тези критерии, демонстрирайки отличителен профил на риска и възвръщаемостта в крипто пазара.

Биткойн е свидетел на забележително пътешествие, като от 2013 г. насам е нараснал с 40,000%. През последното десетилетие той се представи по-добре от глобалните активи, като през 2022 г. бе отбелязан забележителен спад, последван от стабилно нарастване със 150% през 2023 г. Десетилетните му постижения се открояват, въпреки че миналото представяне не гарантира бъдещи резултати.

Като дългосрочно средство за съхраняване на стойност Биткойн процъфтява както в инфлационна, така и в дефлационна среда, като често се разглежда като “сигурен” актив по време на икономическа несигурност. Наричан “дигитално злато”, лимитираното му предлагане от 21 милиона единици създава недостиг, като контролираното производство го прави постепенно дефлационен с течение на времето.

Неотдавнашното одобрение от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на спот Биткойн ETF, като iShares Bitcoin Trust (NASDAQ: IBIT), Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (NYSEMKT: FBTC) и още 9 други, осигурява алтернативни инвестиционни пътища.

Подкрепени от индустриалните гиганти BlackRock (NYSE: BLK) и Fidelity Investments, тези ETF-и предлагат минимални съотношения на разходите. С 1,000 могат да се осигурят около 50 акции от ETF на BlackRock или около 30 акции от ETF на Fidelity.

По същество Биткойн представлява завладяваща комбинация от риск и възвръщаемост. Макар и да не е безрисков, присъщите му качества го правят по-безопасен вариант. С десетилетна история на впечатляваща възвръщаемост, задържането на Биткойн в дългосрочен план се очертава като привлекателна стратегия, особено за тези, които проучват инвестиционни начинания в настоящия крипто пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Кои ще са най-добрите крипто акции през следващите години

През 2022 г. и 2023 г. пазарът на криптовалути преживя период на затишие поради високите лихвени проценти, но напоследък отново показва признаци на затопляне.

04.03.2024 16:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “Ето коя криптовалута може да е най-добрата инвестиция в момента”
  1. Николай Николов,

    Говорейки за Биткоин да не забравяме, че той дава светлина на Блокчейн технологиите, но това е стара, бавна и не добре защитена платформа. Етериум измислиха умните договори, за сметка на високите такси. После се появи Блокчейн платформата наречена Avalanche, която позволява Блокчейн в Блокчейна с умни договори, бързи транзакции, ниски такси и добра защита. Скоро ще стартира платформа създадена под Avalanche с име Movement, която ще ни позволи още по бързи транзакции, по ниски такси и ще е най- добре защитената платформа до момента. Трябва да се фокусираме към по добро развитие, а не върху стари, бавни и скъпи платформи.

  2. Николай Николов,

    Да инвестираме в Биткоин може да е сигурна инвестиция, но със сигурност не най добрата и печеливша валута.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.