НАЧАЛО Блокчейн

Етериум разработчик спаси екосистемата на Avalanche от срив

септември 10, 2022 19:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум разработчик спаси екосистемата на Avalanche от срив

Питер Силаги публикува доклад за уязвимост, в който подробно описва как откритият от него бъг в Avalanche би сринал цялата мрежа.

На 29 март 2022 г. разработчикът на Етериум Питер Силаги идентифицира бъг в PeerList пакета на Avalanche, която лесно би била използвана от злонамерени лица. Той се свързва с екипа от разработчици на Avalanche и те незабавно се заемат с уязвимостта.

Мрежата Avalanche комуникира с помощта на PeerList пакет, който може да бъде изпратен само от валидатори на възли. Силаги обясни, че уязвимостта е била такава, че нападателят е трябвало да заложи 2,000 AVAX токена, необходими, за да бъде валидатор на нодове, и да изпрати злонамерен PeerList пакет до възлите в мрежата.

Силаги обясни:

Тъй като всички нодове в мрежата се свързват с всички валидатори, това на практика означава незабавна смърт за цялата мрежа.

Той добави:

Цената, разбира се, е 2,000 AVAX, но аз намирам това за приемливо, тъй като един хубав шорт ще донесе сладка печалба, а мрежата така или иначе ще се възстанови след няколко часа, така че няма да се загуби дългосрочна стойност от злонамерения валидатор.

Към март 2022 г. пазарната капитализация на мрежата Avalanche се оценява на над $24 млрд. Сривът на екосистемата щеше да бъде фатален, ако злонамерен нападател се беше възползвал от уязвимостта.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо Avalanche (AVAX) може да скочи над $100


По време на стартирането на DeFi протокола Pangolin в Avalanche през февруари 2021 г. мрежата пострада от бъг “cross-chain finality”, който я принуди да влезе в “self-healing mode”.

Avalanche изпита голямо натоварване на мрежата, което накара някои валидатори да приемат невалидни транзакции. Вследствие на това се наложи мрежата да спре за часове. Разработчиците бързо отстраниха проблема и завършиха всички висящи транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Виталик Бутерин иска да промени мрежата на Етериум – ето как

Виталик Бутерин, един от основателите на Етериум, представи мащабен план за обновяване на мрежата на Етериум.

ноември 28, 2023 6:00 2 мин. четене

Скокът в цените на криптовалутите ще продължи години според анализатор на Bloomberg

Според Джейми Коутс, анализатор в Bloomberg Intelligence, траекторията на крипто и блокчейн технологиите изглежда започва значителна възходяща тенденция.

ноември 22, 2023 9:00 1 мин. четене

Нова стабилна монета ще използва американски държавни ценни книжа като обезпечение

Фондация Verified USD наскоро представи USDV – стабилна монета, обезпечена с токенизирани държавни облигации на САЩ.

ноември 15, 2023 16:00 2 мин. четене

Топ гейминг компания става валидатор в блокчейна на Chiliz

Animoca Brands, известна фигура в сферата на игрите и блокчейн, наскоро стана валидатор на блокчейн мрежата Chiliz, което означава значителен напредък в структурата на управление на Chiliz Chain.

ноември 15, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.