НАЧАЛО Блокчейн

Етериум: Най-голямата банка в Русия интегрира блокчейн

02.12.2022 20:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Най-голямата банка в Русия интегрира блокчейн

Сбербанк, най-голямата банка в Русия обяви, че нейната блокчейн платформа ще бъде съвместима с Етериум (ETH).

Според информацията, платформата на Сбербанк ще бъде технологично съвместима с най-голямата децентрализирана финансова екосистема в света – Етериум, което означава, че разработчиците ще могат свободно да прехвърлят смарт договори и проекти между блокчейн мрежата на ETH и банката.

Потребителите и разработчиците ще могат да създават свои собствени токени и смарт договори. Също така блокчейн платформата на банката ще се интегрира и с портфейла MetaMask. Освен това интеграцията със системите на банката ще позволи плащанията в смарт договори да се извършват в рубли.

Александър Нам шефът на Blockchain Laboratory към Сбербанк заяви: 

Blockchain Laboratory на Сбербанк работи в тясно сътрудничество с външни разработчици и партньорски компании и се радвам, че нашата общност ще може да създава DeFi приложения върху инфраструктурата на Сбер.

Също така той изрази оптимизъм, че предвид бързото развитие на Web3, платформите, поддържащи различни блокчейн протоколи, ще бъдат все по-търсени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?


Русия и блокчейн технологията

През декември миналата година Сбер стартира първия руски блокчейн ETF. Освен това в началото на 2021 г. банката е подала заявление до Руската централна банка за разрешение да пусне своя собствена стабилна монета “Sbercoin”.

Разрешението беше дадено от централната банка през пролетта на 2022 г., след което през юни Сбер осъществи първата си транзакция със своята дигитална валута.

Всичко това се случва само дни след като президента на Русия, Владимир Путин изрази подкрепата си за международна платежна система, базирана на блокчейн.

На конференция, организирана от Сбер, Путин заяви, че новата система трябва да бъде независима от банките и намесата на трети страни. Според него тази нова система трябва да се основава на дигитална валута и блокчейн технология.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ето кои са най-бързите крипто мрежи в света

В света на блокчейн скоростта е от значение. Колкото по-бързо мрежата може да обработва транзакции, толкова по-ефективна е тя.

18.05.2024 17:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че „Genesis идва“ предизвика вълнение в криптовалутната общност, намеквайки за предстоящото пускане на протокола Ouroboros Genesis за Cardano.

18.05.2024 0:00 2 мин. четене

Solana задмина Етериум и Polygon по скорост на транзакциите

В неотдавнашен доклад на CoinGecko се подчерта доминацията на Solana като най-бързия основен блокчейн. Със средна скорост от 1,504 транзакции в секунда (TPS), Solana превъзхожда Етериум 46 пъти и е над пет пъти по-бърза от Polygon, водещото решение за мащабиране на Етериум.

17.05.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.