НАЧАЛО Блокчейн

Етериум: Най-голямата банка в Русия интегрира блокчейн

декември 2, 2022 20:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Най-голямата банка в Русия интегрира блокчейн

Сбербанк, най-голямата банка в Русия обяви, че нейната блокчейн платформа ще бъде съвместима с Етериум (ETH).

Според информацията, платформата на Сбербанк ще бъде технологично съвместима с най-голямата децентрализирана финансова екосистема в света – Етериум, което означава, че разработчиците ще могат свободно да прехвърлят смарт договори и проекти между блокчейн мрежата на ETH и банката.

Потребителите и разработчиците ще могат да създават свои собствени токени и смарт договори. Също така блокчейн платформата на банката ще се интегрира и с портфейла MetaMask. Освен това интеграцията със системите на банката ще позволи плащанията в смарт договори да се извършват в рубли.

Александър Нам шефът на Blockchain Laboratory към Сбербанк заяви: 

Blockchain Laboratory на Сбербанк работи в тясно сътрудничество с външни разработчици и партньорски компании и се радвам, че нашата общност ще може да създава DeFi приложения върху инфраструктурата на Сбер.

Също така той изрази оптимизъм, че предвид бързото развитие на Web3, платформите, поддържащи различни блокчейн протоколи, ще бъдат все по-търсени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?


Русия и блокчейн технологията

През декември миналата година Сбер стартира първия руски блокчейн ETF. Освен това в началото на 2021 г. банката е подала заявление до Руската централна банка за разрешение да пусне своя собствена стабилна монета “Sbercoin”.

Разрешението беше дадено от централната банка през пролетта на 2022 г., след което през юни Сбер осъществи първата си транзакция със своята дигитална валута.

Всичко това се случва само дни след като президента на Русия, Владимир Путин изрази подкрепата си за международна платежна система, базирана на блокчейн.

На конференция, организирана от Сбер, Путин заяви, че новата система трябва да бъде независима от банките и намесата на трети страни. Според него тази нова система трябва да се основава на дигитална валута и блокчейн технология.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Opera интегрира MultiversX за следващото ниво на Web3

MultiversX, блокчейн платформа с фокус върху метавселената, обяви партньорство с крипто браузъра на Opera, за да интегрира безпроблемно своята разрастваща се екосистема.

май 20, 2023 17:58 2 мин. четене

Near Protocol и Wormhole се обединяват за ефективни трансфери между блокчейн мрежите

Блокчейнът от първи слой Near Protocol и Wormhole Bridge работят заедно за разработване на леки клиентски решения, които поддържат трансфери между веригите, използвайки доказателства за нулево знание (ZK).

май 18, 2023 17:00 2 мин. четене

Китайското правителство насърчава развитието на блокчейн в страната

Китай има за цел да обучи половин милион експерти по блокчейн като част от усилията си да насърчи растежа на блокчейн и Web3 индустриите в страната. 

май 15, 2023 15:20 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.