НАЧАЛО Блокчейн

Етериум: Най-голямата банка в Русия интегрира блокчейн

декември 2, 2022 20:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Най-голямата банка в Русия интегрира блокчейн

Сбербанк, най-голямата банка в Русия обяви, че нейната блокчейн платформа ще бъде съвместима с Етериум (ETH).

Според информацията, платформата на Сбербанк ще бъде технологично съвместима с най-голямата децентрализирана финансова екосистема в света – Етериум, което означава, че разработчиците ще могат свободно да прехвърлят смарт договори и проекти между блокчейн мрежата на ETH и банката.

Потребителите и разработчиците ще могат да създават свои собствени токени и смарт договори. Също така блокчейн платформата на банката ще се интегрира и с портфейла MetaMask. Освен това интеграцията със системите на банката ще позволи плащанията в смарт договори да се извършват в рубли.

Александър Нам шефът на Blockchain Laboratory към Сбербанк заяви: 

Blockchain Laboratory на Сбербанк работи в тясно сътрудничество с външни разработчици и партньорски компании и се радвам, че нашата общност ще може да създава DeFi приложения върху инфраструктурата на Сбер.

Също така той изрази оптимизъм, че предвид бързото развитие на Web3, платформите, поддържащи различни блокчейн протоколи, ще бъдат все по-търсени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?


Русия и блокчейн технологията

През декември миналата година Сбер стартира първия руски блокчейн ETF. Освен това в началото на 2021 г. банката е подала заявление до Руската централна банка за разрешение да пусне своя собствена стабилна монета „Sbercoin“.

Разрешението беше дадено от централната банка през пролетта на 2022 г., след което през юни Сбер осъществи първата си транзакция със своята дигитална валута.

Всичко това се случва само дни след като президента на Русия, Владимир Путин изрази подкрепата си за международна платежна система, базирана на блокчейн.

На конференция, организирана от Сбер, Путин заяви, че новата система трябва да бъде независима от банките и намесата на трети страни. Според него тази нова система трябва да се основава на дигитална валута и блокчейн технология.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Optimism пуска първата си голяма актуализация в средата на март

Optimism, мрежа от втори слой на Етериум, ще пусне Bedrock, първата си голяма актуализация, на 16 март, с цел да подобри производителността.

февруари 3, 2023 14:11 2 мин. четене

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене