Home

Етериум (ETH): Да очакваме ли печалби през 2023 г.?

27.11.2022 11:55 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Да очакваме ли печалби през 2023 г.?

През тази година Етериум (ETH) следва същия път като общия пазар на криптовалути, който е низходящ тренд. Стойността на целият пазар спадна до около $800 милиарда от над $3 трилиона преди година.

Етериум (ETH), вторият по големина криптоактив на пазара, се насочва към годишен спад от близо 70%.

Този спад се отрази тежко на инвеститорите в алткойна. Но добрата новина е, че това представяне не е отражение на потенциала на водещата криптовалута. По време на пазарни спадове инвеститорите са склонни да предпочитат най-сигурните инвестиции – и да бягат от по-рисковите, като например криптовалутите. Сега въпросът е дали нещата ще се обърнат за Етериум през 2023 г.

Представяне с течение на времето

Представянето на Етериум през тези дни може събуди известни притеснения сред инвеститорите. Но с течение на времето криптовалутата винаги е успявала да преодолее трудните периоди.

Това вероятно е свързано със силата на мрежата в много области. Блокчейнът на Етериум се превърна в лидер в областта на децентрализираните приложения (dApps) и незаменяемите токени (NFT). Етериум хоства близо 3,000 dApps в области от финансите до технологиите и игрите.

Позицията му в областта на финансите може да бъде особено значима по пътя нагоре. Децентрализираните финанси имат потенциала да променят начина, по който светът прави бизнес. Например притежателите на криптовалути могат да отпускат или заемат пари, или да извършват плащания без посредник.

Що се отнася до NFT, Етериум е най-големият блокчейн по обем на продажбите във времето, както и през последните дни, според данни на CryptoSlam.

Днес Етериум всъщност е в по-добра позиция за възход от всякога. Това е така, защото активът е в средата на своето надграждане, което елиминира най-големите му проблеми. Става дума за използването на енергия, бавната скорост и високите такси за транзакции.

Преминаването към доказателство за залог

През есента на тази година Етериум завърши своята най-важна до този момента актуализация, именувана “Сливането“. При Сливането Етериум загърби енергоемкия консенсусен механизъм за доказателство за работа (PoW) и превключи на доказателство за залог (PoS). Това намали потреблението на енергия на Етериум с повече от 99%. Доказателството за работа изисква сложни изчисления. Доказателството за залог не изисква такива.

PoS също така не включва възнаграждаване на миньорите с токени. Това, заедно с механизма за изгаряне на таксите на Етериум, би трябвало постепенно да намали предлагането на токени. А това може допълнително да подкрепи сценария за по-висока цена с течение на времето.

Що се отнася до скоростта и разходите, въвеждането на т.нар. “шардинг” в мрежата – предвидено за 2023 г. – би трябвало да оправи споменатите проблеми. Идеята на шардинг е да се раздели хоризонтално работното натоварване в базата данни. Това намалява претоварването, увеличава скоростта и намалява таксите за транзакции. Това само по себе си може да даде възможност на мрежата да обработва 100,000 транзакции в секунда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH) китовете агресивно изкупуват алткойна


А сега нека се върнем към по-важния въпрос: Може ли Етериум да докара печалби на инвеститорите си през 2023 г.? Никой не може да предвиди момента на следващата вълна от печалби. След тежка година като тази обаче е възможно положителните развития и пазарната сила на Етериум да доведат до рали през 2023 г.

Като се имат предвид силните страни, които споменахме по-горе, Етериум има всичко необходимо, за да се върне към върха, достигнат през миналата година. Ако това се случи, бихте могли да превърнете инвестиция от $1,000 днес в около $4,000. Етериум също така разполага с необходимото, за да се изкачи над тази стойност с течение на времето – ако криптовалутата наистина тръгне по възходящата траектория.

Разбира се, невъзможно е да се гарантира каквото и да било от това. А фактът, че криптовалутите са като цяло нова индустрия, ги прави особено рискова инвестиция. Затова никога не инвестирайте повече, отколкото можете да си позволите да загубите.

Ако обаче сте агресивен инвеститор и се стремите да идентифицирате утрешните печеливши проекти, Етериум е солиден избор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

State Street обмисля въвеждането на стабилна монета

State Street Corporation, известна компания за финансови услуги, активно обмисля въвеждането на стабилна монета и депозитен токен като част от стратегията си за рационализиране на разплащанията с помощта на блокчейн технологията.

18.07.2024 7:00 1мин. четене

Cardano се сблъсква с мечи настроения въпреки предстоящата актуализация

Компанията за крипто анализи Santiment съобщи, че Cardano (ADA) преживява най-високото си ниво на мечи настроения от повече от година насам, като трейдърите до голяма степен отхвърлят криптовалутата.

17.07.2024 19:00 2мин. четене

Крипто платформа разширява опциите за BTC и ETH в навечерието на изборите в САЩ през 2024 г.

Deribit пуска опции за BTC и ETH, чийто срок изтича на 8 ноември 2024 г., преди президентските избори в САЩ.

17.07.2024 17:00 1мин. четене

Worldcoin разширява периода на блокиране на токени за повишена пазaрна стабилност

Компанията Tools for Humanity (TFH), разработчик на Worldcoin (WLD), взе стратегическо решение да удължи периода на блокиране на WLD токените на членовете на екипа и инвеститорите си.

17.07.2024 15:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.