НАЧАЛО Алткойни

Етериум не е ценна книга, твърдят от Coin Center

март 12, 2023 15:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум не е ценна книга, твърдят от Coin Center

Coin Center, група за защита на криптовалутите, отхвърли твърденията на главния прокурор на Ню Йорк (NYAG) Летиция Джеймс, че Етериум (ETH) е ценна книга.

Понастоящем NYAG е в процес на съдене на крипто борсата Kucoin, твърдейки, че алткойнът е спекулативен актив, който е ценна книга, разчитаща на разработчици от трети страни, за да генерира печалби за притежателите си. Мнението на Coin Center обаче остава непроменено и групата твърди, че ETH не е ценна книга.

Нюйоркската агенция за защита на потребителите групира Етериум заедно с фалиралия криптопроект Terra (LUNA) и неговия алгоритмичен стабилна монета TerraUSD (UST), като твърди, че всички те са спекулативни активи, които са ценни книжа. Това доведе до правна битка между Kucoin и Нюйоркската служба за защита на потребителите, като първата твърди, че най-големият алткойн по пазарна капитализация не е ценна книга и следователно не попада в юрисдикцията на Нюйоркската служба за защита на потребителите.

Мнението на Coin Center за Етериум

Директорът по комуникациите на Coin Center, Нирадж Агравал затвърди мнението на групата, заявявайки, че те не са съгласни с аргумента на NYAG, че ETH е ценна книга. Coin Center ще следи отблизо делото; ако има възможност да се изкаже – ще го направи.

През 2018 г. Coin Center публикува блог пост, в който обяснява защо смята, че Етериум не е ценна книга. Според Coin Center, макар че активът може да е отговарял на един от елементите на теста на Хауи, когато е бил издаден през 2014 г., ETH, в сегашната си форма, не е ценна книга.

Рамката на Хауи

Съгласно рамката на Хауи дадена транзакция представлява “инвестиционен договор”, ако дадено лице “инвестира парите си в общо предприятие и е накарано да очаква печалби единствено от усилията на организатора, спонсора или друга трета страна”.

Coin Center обаче твърди, че Етериум в сегашната си итерация е “твърде полезен и твърде децентрализиран” и че стойността на ETH не зависи от усилията на разпознаваема трета страна за генериране на печалби.

Смесването на предварителната продажба и работещата мрежа е подвеждащ анализ, който може да е неразбиране на технологията, на закона или и на двете. Coin Center твърди, че стойността на ETH и функционалността на неговата мрежа не зависят от Фондация Етериум. Вместо това тя произтича от усилията на хиляди несвързани разработчици, миньори и потребители.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Икономистът Питър Шиф призова притежателите да продават


Аргументите на Coin Center се основават на факта, че проектът е платформа с отворен код, базирана на блокчейн, която позволява на разработчиците да изграждат децентрализирани приложения (dApps) върху нея. Стойността на ETH се дължи на полезността на мрежата Етериум като цяло, а не на усилията на отделен субект.

Заключение

В заключение, аргументите на Coin Center дават силна аргументация защо ETH не е ценна книга. Стойността на актива идва от неговата полезност като децентрализирана платформа, която позволява на разработчиците да изграждат dApps върху нея.

Усилията на хиляди несвързани разработчици, миньори и потребители допринасят за стойността на мрежата Етериум. Поради това стойността на ETH не зависи от Фондация Етериум или друг отделен субект, което прави класифицирането на ETH като ценна книга предизвикателство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

5 алткойна, които да наблюдавате през тази седмица (20.03.2023 – 27.03.2023)

Последните няколко седмици бяха изключително волатилни за крипто пазара. Въпреки банковата криза, Биткойн (BTC) преодоля границата от $28,000, а много други алткойни последваха траекторията му.

март 20, 2023 12:20 5 мин. четене

Питър Шиф смята, че банковите регулации могат да задълбочат икономическата криза

Балансът между регулациите и банковите институции се обсъжда отдавна, особено след големи икономически кризи. Питър Шиф, известен икономист, изрази убеждението си, че разширяването на банковите регулации може да допринесе за задълбочаване на икономическите кризи.

март 20, 2023 7:00 2 мин. четене

Банките в САЩ изразяват нарастващи притеснения за криза

Коалицията на средно големите американски банки в Америка (Mid-Size Bank Coalition of America – MBCA) е поискала от федералните регулаторни органи на САЩ да удължат срока на застраховката на всички депозити за следващите две години.

март 19, 2023 19:00 2 мин. четене

Dogecoin изпревари конкурента си Шиба Ину, тъй като инвеститорите виждат печалби

Компания за блокчейн анализи наскоро съобщи, че повечето инвеститори, които притежават Dogecoin (DOGE), са реализирали печалба.

март 19, 2023 17:00 2 мин. четене