НАЧАЛО Други

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

Честото емитиране на Tether обаче породи опасения за най-голямата стабилна монета на пазара и нейните резерви. Компанията отговори на тези опасения, заявявайки, че предлагането ѝ е подкрепено от резервите ѝ.

Одиторската компания BDO също така потвърди, че Tether разполага с $960 милиона излишни резерви. Освен това, емитентът на стабилната монета увеличи процента на резервите си, държани в държавни облигации до 58%.

Тъй като конкуренцията в сектора на стабилните монети се засилва, Tether се опитва да привлече инвеститори от други подобни проекти. Понастоящем USDT доминира на пазара на стабилни монети и е малко вероятно позицията на токена да се промени скоро.

Потенциалният спад на проекти като USDT обаче може да окаже значително влияние върху пазара.

Неотдавнашната информация, че партньорите на Tether са използвали фалшиви документи, за да осигурят на компанията достъп до банкови сметки, също насочиха вниманието към стабилната монета.

Въпреки тези опасения, производството на Tether увеличи търсенето на USDT, което се отрази благоприятно на DeFi пазара, където USDT е една от популярните криптовалути. Повишеното търсене на стабилната монета може да има положителен каскаден ефект върху Етериум и неговата екосистема.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица


Освен това, доминантното положение на Tether на пазара на стабилни монети в момента е на 18-месечен връх с почти 60% пазарен дял. За сравнение USDC има около 27.5% от пазарния дял. Новините, че $3.3 милиарда от резервите на Circle са замразени в закритата Silicon Valley Bank помогнаха за намаляването на пазарния дял на USDC.

С напредването на годината се очаква пазарът на стабилни монети да претърпи някои промени, които си струва да бъдат проследени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто борсата Bybit науска канадския пазар

Bybit, платформа за обмен на криптовалути, наскоро реши да прекрати услугите си в Канада, следвайки стъпките на лидера в бранша Binance.

юни 2, 2023 17:41 2 мин. четене

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.