Home

Ел Салвадор отказват да разкрият информация за Биткойн покупките си

01.11.2022 20:49 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор отказват да разкрият информация за Биткойн покупките си

Антикорупционен орган разкри, че Банката за развитие на Ел Салвадор - BANDESAL - отказва да предостави информация за Биткойн покупките от страна на правителството.

В неделя Правният консултативен център за борба с корупцията (ALAC) на Салвадор, който предоставя правна помощ на гражданите при изказвания срещу корупцията, публикува документ, в който банката заявява, че не може да разкрие поверителната информация.

Критикити на ALAC срещу BANDESAL:

Конфиденциалността ограничава възможността на гражданите да имат достъп и да получават информация за операциите, извършвани с публични средства от BANDESAL.

Освен че направи Биткойн (BTC) законно платежно средство в страната, задължавайки бизнеса да приема актива, салвадорското правителство стартира държавно спонсориран крипто портфейл и даде на гражданите си токени на стойност $30, които да харчат.

Всъщност единствената информация, която някой има за покупките на Ел Салвадор, идва от съобщенията на лидера на страната Найб Букеле в Twitter.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Цената може да нарасне с 300% преди халвинга


Според правителството на САЩ законът за Биткойн на президента Букеле представлява риск за американската финансова система. Световната банка и JPMorgan също заявиха, че този ход е лош новина.

Въпреки критиките, президентът Букеле остава популярен според проучване, публикувано по-рано този месец. То показва, че лидерът има най-високия рейтинг на одобрение в Латинска Америка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Биткойн: Оптимистична прогноза за втората половина на 2024 г.

В неотдавнашна актуализация Майкъл ван де Поуп, известен крипто анализатор, сподели оптимистичната си прогноза за представянето на Биткойн през втората половина на 2024 г.

18.07.2024 8:00 1мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на Етериум след старта на търговията с ETF

Мат Хоуган, главен инвестиционен директор в Bitwise Asset Management, прогнозира, че цената на Етериум може да се покачи след старта на Етериум ETF.

17.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн е готов за трети параболичен скок през настоящия цикъл според експерт

Известният крипто стратег Кевин Свенсън подчерта, че Биткойн (BTC) може да навлезе в третата си параболична фаза в рамките на настоящия пазарен цикъл, като направи сравнение с историческото му представяне през 2017 г.

17.07.2024 18:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.