НАЧАЛО Биткойн

Ел Салвадор отказват да разкрият информация за Биткойн покупките си

ноември 1, 2022 20:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор отказват да разкрият информация за Биткойн покупките си

Антикорупционен орган разкри, че Банката за развитие на Ел Салвадор - BANDESAL - отказва да предостави информация за Биткойн покупките от страна на правителството.

В неделя Правният консултативен център за борба с корупцията (ALAC) на Салвадор, който предоставя правна помощ на гражданите при изказвания срещу корупцията, публикува документ, в който банката заявява, че не може да разкрие поверителната информация.

Критикити на ALAC срещу BANDESAL:

Конфиденциалността ограничава възможността на гражданите да имат достъп и да получават информация за операциите, извършвани с публични средства от BANDESAL.

Освен че направи Биткойн (BTC) законно платежно средство в страната, задължавайки бизнеса да приема актива, салвадорското правителство стартира държавно спонсориран крипто портфейл и даде на гражданите си токени на стойност $30, които да харчат.

Всъщност единствената информация, която някой има за покупките на Ел Салвадор, идва от съобщенията на лидера на страната Найб Букеле в Twitter.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Цената може да нарасне с 300% преди халвинга


Според правителството на САЩ законът за Биткойн на президента Букеле представлява риск за американската финансова система. Световната банка и JPMorgan също заявиха, че този ход е лош новина.

Въпреки критиките, президентът Букеле остава популярен според проучване, публикувано по-рано този месец. То показва, че лидерът има най-високия рейтинг на одобрение в Латинска Америка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.