НАЧАЛО Биткойн

Ел Салвадор отказват да разкрият информация за Биткойн покупките си

ноември 1, 2022 20:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор отказват да разкрият информация за Биткойн покупките си

Антикорупционен орган разкри, че Банката за развитие на Ел Салвадор - BANDESAL - отказва да предостави информация за Биткойн покупките от страна на правителството.

В неделя Правният консултативен център за борба с корупцията (ALAC) на Салвадор, който предоставя правна помощ на гражданите при изказвания срещу корупцията, публикува документ, в който банката заявява, че не може да разкрие поверителната информация.

Критикити на ALAC срещу BANDESAL:

Конфиденциалността ограничава възможността на гражданите да имат достъп и да получават информация за операциите, извършвани с публични средства от BANDESAL.

Освен че направи Биткойн (BTC) законно платежно средство в страната, задължавайки бизнеса да приема актива, салвадорското правителство стартира държавно спонсориран крипто портфейл и даде на гражданите си токени на стойност $30, които да харчат.

Всъщност единствената информация, която някой има за покупките на Ел Салвадор, идва от съобщенията на лидера на страната Найб Букеле в Twitter.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Цената може да нарасне с 300% преди халвинга


Според правителството на САЩ законът за Биткойн на президента Букеле представлява риск за американската финансова система. Световната банка и JPMorgan също заявиха, че този ход е лош новина.

Въпреки критиките, президентът Букеле остава популярен според проучване, публикувано по-рано този месец. То показва, че лидерът има най-високия рейтинг на одобрение в Латинска Америка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене