НАЧАЛО Други

EigenLayer се сблъска с масови тегления – Каква е причината?

01.05.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
EigenLayer се сблъска с масови тегления – Каква е причината?

EigenLayer, водещият протокол за повторен стейкинг на Етериум, преживя рязък скок на поръчките за теглене, които достигнаха над 12,412, в отговор на недоволство, свързано с планирания "airdrop" на EIGEN.

Вълната от искания за теглене на средства започна на 29 април, като дневните поръчки надхвърлиха 4,336, а на 30 април ескалираха допълнително до 6,496, според данни от Dune.

Платформата, която според Dune може да се похвали с над 107,000 уникални вложители, стана свидетел на по-голямата част от тези тегления през последните три дни. Катализатор за този отлив беше публикуването на Бялата книга на проекта с подробна информация за нейния токен – EIGEN, в която няколко юрисдикции, включително САЩ, Канада и различни африкански и азиатски държави, бяха изключени от списъците за airdrop-ът.

Тези тегления, представляващи приблизително 11.6% от уникалните вложители на платформата, оказват значително въздействие върху общата заключена стойност (TVL) на EigenLayer, като потенциално я намаляват от $14.8 милиарда до малко над $13 милиарда.

Като се има предвид седемдневният период за обработка на тегленията в EigenLayer, последиците от тези масови тегления ще се проявят едва през следващите седмици.

Изключването на ключови икономически юрисдикции от airdrop събитието на проекта предизвика широко разпространено разочарование, което се очаква да намали допълнително TVL на протокола, според Анди Лиан, междуправителствен блокчейн експерт и автор на “NFT: От нула до герой“.

Междувременно TVL на EigenLayer претърпя спад от над 9% през последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Манията по AI напомня на последния крипто балон според нобелов лауреат

Професорът по икономика и нобелов лауреат Пол Ромер предупреди за прекомерния ентусиазъм, свързан с изкуствения интелект (AI), като направи паралел с крипто балона отпреди няколко години.

29.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.