НАЧАЛО Блокчейн

Един от съоснователите на Polygon се оттегля от проекта

октомври 6, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Един от съоснователите на Polygon се оттегля от проекта

След като ръководеше Polygon в продължение на шест години, съоснователят на компанията Джейнти Канани наскоро обяви, че се оттегля от ежедневните операции. 

Въпреки това неговата отдаденост към Polygon (MATIC) остава непоколебима, като се фокусира върху приноса си от стратегическа гледна точка, проправяйки нови пътища за себе си.

Блокчейн проектът, първоначално наречен през 2017 г. “Matic“, дължи създаването си на визионери като Сандип Наилвал, Анураг Арджун и Михайло Биелич. Отговорът на Наилвал спрямо решението на Канани подчертава дълбочината на тяхното общо пътуване. 

Освен това, макар че в официалния списък на Polygon са посочени десет съоснователи, много от тях продължават да ръководят различни специфични за платформата начинания. Неотдавнашното напускане на Арджун например даде началото на Avail – иновативен протокол за наличност на данни в блокчейн.

От юни насам Polygon Labs приема предложения, проправяйки пътя за “Polygon 2.0”. Тази обновена екосистема ще интегрира доказателства за нулево знание (ZK) и ще включва четири основни протоколни слоя, с акцент върху стейкингът, оперативната съвместимост, изпълнението и валидирането.

Освен това значителната инвестиция от $1 милиард в технологията за нулево познание на Polygon демонстрира нейния непоколебим ангажимент за усъвършенстване на решенията на втория слой на Етериум. Сандип Наилвал, говорейки на конференцията Token2049, предостави обширна информация за “Polygon  2.0″ и революционния потенциал на рекурсивната технология за ZK-доказателства при оформянето на гъвкава, оперативно съвместима блокчейн среда.

Web2 срещу Web3

Наилвал, правейки паралели между Web2 и Web3, подчерта потенциала на последния като “интернет на стойността”. Той изтъкна ключовата необходимост от оперативно съвместим слой за постигане на безпроблемна интеграция на стойността, насърчавайки цялостно сливане на ZK-доказателства в различни вериги. 

Той вярва, че тази стратегия ще предефинира динамиката на транзакциите между веригите, сливайки ги в единно преживяване в блоковото пространство. С преминаването на ключови фигури като Канани към различни роли, отдадеността на Polygon към иновациите остава непоклатима. Траекторията на платформата изглежда обещаваща, отразявайки нейния ангажимент за подобряване на екосистемата на Етериум и култивиране на хармонизирана блокчейн вселена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Виталик Бутерин иска да промени мрежата на Етериум – ето как

Виталик Бутерин, един от основателите на Етериум, представи мащабен план за обновяване на мрежата на Етериум.

ноември 28, 2023 6:00 2 мин. четене

Скокът в цените на криптовалутите ще продължи години според анализатор на Bloomberg

Според Джейми Коутс, анализатор в Bloomberg Intelligence, траекторията на крипто и блокчейн технологиите изглежда започва значителна възходяща тенденция.

ноември 22, 2023 9:00 1 мин. четене

Нова стабилна монета ще използва американски държавни ценни книжа като обезпечение

Фондация Verified USD наскоро представи USDV – стабилна монета, обезпечена с токенизирани държавни облигации на САЩ.

ноември 15, 2023 16:00 2 мин. четене

Топ гейминг компания става валидатор в блокчейна на Chiliz

Animoca Brands, известна фигура в сферата на игрите и блокчейн, наскоро стана валидатор на блокчейн мрежата Chiliz, което означава значителен напредък в структурата на управление на Chiliz Chain.

ноември 15, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.