НАЧАЛО Биткойн

Какво може да очакваме от цената на Биткойн (BTC) през следващите седмици

октомври 5, 2023 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво може да очакваме от цената на Биткойн (BTC) през следващите седмици

Въпреки че в момента Биткойн (BTC) поддържа предимно цената си в диапазон, подобен на по-широката тенденция, наблюдавана на пазара на криптовалути, някои експерти в областта идентифицираха сигнали, подсказващи за потенциална значителна промяна през следващите седмици.

Известният крипто анализатор, познат като “Crypto Roverподчерта, че предстоящото ключово движение при Биткойн се очаква в рамките на следващите 5-10 седмици.

От решаващо значение е обаче да се отбележи, че според неговия анализ на графичните модели, споделен в публикация в X на 4 октомври, посоката на това движение остава несигурна.

Що се отнася до потенциалните сценарии, анализаторът определи две вероятни ценови цели, които зависят от доминирането на 95-седмичния низходящ тренд или на 46-седмичния възходящ тренд.

В случай че първото надделее, водещата криптовалута може потенциално да види мечи изход на ниво около $12,000. Обратно, в случай на възход на втората, по-оптимистичната прогноза поставя Биткойн на ниво от $63,000.

В допълнение към тези настроения, друг анонимен крипто анализатор, известен като “el_crypto_pro” и познат още като “Moustache“, изрази мнение, че BTC е на ръба на нещо съществено.

Това твърдение се основава на сравнителна оценка на ценовото поведение на Биткойн през 2015, 2019 и 2023 г. Според анализът на експерта, независимо от конкретната разглеждана графика, резултатът изглежда последователен.

Действително, в историческите случаи всяко значително движение на актива следва подобен модел: поява на множество дъна, отклонение от установения тренд и последващи ретестове през 2015 г.; повторение на дъната, отклонението и ретестовете през 2019 г., завършило с втори ретест, предизвикан от Ковид пандемията през 2020 г.; и отново поява на дъна, отклонение, ретестове и последващ втори ретест през 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Биткойн проби над $40,000 след 6% скок на цената през последната седмица

Биткойн (BTC) продължава бичия си тренд, покорявайки едно след друго ключови нива и отразявайки оптимизма на инвеститорите.

декември 4, 2023 0:46 2 мин. четене

Добър момент ли са коледните празници за покупка на Биткойн според милиардера Тим Дрейпър

Тъй като през април 2024 г. предстои халвинг на Биткойн (BTC), в съчетание с потенциалното понижение на лихвените проценти в САЩ и вероятната поява на спот Биткойн ETF, има очевидни катализатори, които стимулират развитието на активът.

декември 3, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн биковете срещу мечките през 2024 г. – кой ще надделее?

В очакване на потенциален подем на пазара инвеститорите често се потапят в преобладаващия разказ, като понякога пренебрегват значението на обмислянето на алтернативни сценарии.

декември 3, 2023 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.