НАЧАЛО Други

Един от най-големите продуценти на игри инвестира в блокчейн гейминг

септември 13, 2022 17:54 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Един от най-големите продуценти на игри инвестира в блокчейн гейминг

Съоснователят на Rockstar Games и един от ръководителите на популярни игри като "Grand Theft Auto" Дан Хаузър участва в кръг на финансиране на стойност $13.2 милиона за студиото за блокчейн игри Revolving Games.

След инвестицията си Хаузър ще работи като съветник в компанията.

Според доклад на GamesBeat студиото за блокчейн игри е набрало над $25 милиона от 2020 г. насам. Компанията е основана от Саад Заем, Амар Заем и Шаян Заем – трима братя с опит в индустрията.

По време на основаването си Revolving Games се фокусира върху мобилните игри, но те промениха фокуса си миналата година, когато видяха потенциала на Web3 и NFT игрите да революционизират сектора. Саад Заим е приятел с Дан Хаузър от няколко години, се твърди в доклада.

В допълнение към съоснователя на Rockstar Games, последните кръгове на финансиране на Revolving Games бяха ръководени от големи играчи в крипто индустрията, блокчейн гейминга и Web3. Това включва Dapper Labs, Pantera Capital, Animoca Brands, Polygon, Kenetic и други, както се вижда на изображението по-долу.

От създаването си досега Revolving Games се е разраснала от малък стартъп до компания с над 100 служители по целия свят. Техните цели са да създават децентрализирани гейминг преживявания за общности от играчи, които искат да печелят награди, докато се забавляват.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Fidelity ще позволи на клиентите си на дребно да търгуват с Биткойн


Съоснователят на компанията Аммар Заим каза следното за моделите на Web2 и Web3:

Цялата тази концепция за [Web3 се представя]. Ние не сме убедени, че можете да вградите нещо [от Web3] в Web2.

Светло бъдеще за блокчейн студиата за игри?

През следващите години Revolving Games ще използва средствата за разработване на собствени заглавия, както и на заглавия с добре познати франчайзи. Към момента на писане на статията студиото за блокчейн игри работи върху игра, вдъхновена от вселената на Battlestar Galactica и втора игра, наречена Skyborne Legacy, която е хибрид между механиките на Animal Crossing и The Legend of Zelda.

Дружеството работи с цел да получи сцепление в един силно конкурентен сектор и да се превърне в значим играч в днешния сектор на гейминга. Заем вярва, че тази индустрия преминава от екосистеми, притежавани от компании, към други, в които играчите и общностите имат право на глас и власт да направляват бъдещето на проекта.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто компания открива регулирана банка в САЩ


В този смисъл Revolving Games има за цел да се превърне в голямо студио за блокчейн игри и ако подкрепата, която са получили от Дан Хаузър и други, е някакъв показател за успеха им, компанията изглежда се справя добре дотук. Заем каза:

В момента се работи по проекта, който е в процес на изпълнение.

Нашата визия е ясна: да създаваме игри […], които да се нареждат сред най-добрите премиери на най-големите геймърски форуми като Gamescom и E3 […]. Revolving Games ще бъде в челните редици на тази еволюция, като същевременно ще продължи да пуска заглавия, които се конкурират с най-добрите в традиционната индустрия за видеоигри. Ние изграждаме бъдещето на игрите и геймплея.

Справяне с враждебността на играчите към блокчейн игрите

Заем разказа и за тяхната комуникационна стратегия и защо тя е била ключова за предаването на целите и мисията им на геймърската общност. Съоснователят на Revolving Games вярва, че моделът GameFi не трябва да се разграничава от идеята за забавни игри.

В геймърската общност някои играчи са много критични към компаниите, които се опитват да прокарат този модел, тъй като смятат, че дигиталните активи изискват енергия и че се използват от студиата за прилагане на модела на микротранзакциите. Това доведе до провала на много инициативи, които се опитват да свържат наследените с блокчейн игри.

Заем обаче смята, че free-to-play игрите са се сблъскали с нещо подобно, когато са излезли за първи път през 2008 г. Сега този формат е силно приет от много играчи, тъй като продуктите се развиват. Времето ще покаже дали блокчейн игрите ще претърпят същия подем.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене

BlockFi ще продава майнинг оборудването си, за да покрива дългове

Изглежда, че вече несъществуващата компания за криптовалутни заеми BlockFi възнамерява да се освободи от дългове на стойност около $160 милиона, които са гарантирани от около 68,000 машини за добив на Биткойн, като част от процесите за подаване на молба за защита от фалит.

януари 26, 2023 9:11 2 мин. четене