НАЧАЛО Други

Един от най-големите продуценти на игри инвестира в блокчейн гейминг

13.09.2022 17:54 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Един от най-големите продуценти на игри инвестира в блокчейн гейминг

Съоснователят на Rockstar Games и един от ръководителите на популярни игри като "Grand Theft Auto" Дан Хаузър участва в кръг на финансиране на стойност $13.2 милиона за студиото за блокчейн игри Revolving Games.

След инвестицията си Хаузър ще работи като съветник в компанията.

Според доклад на GamesBeat студиото за блокчейн игри е набрало над $25 милиона от 2020 г. насам. Компанията е основана от Саад Заем, Амар Заем и Шаян Заем – трима братя с опит в индустрията.

По време на основаването си Revolving Games се фокусира върху мобилните игри, но те промениха фокуса си миналата година, когато видяха потенциала на Web3 и NFT игрите да революционизират сектора. Саад Заим е приятел с Дан Хаузър от няколко години, се твърди в доклада.

В допълнение към съоснователя на Rockstar Games, последните кръгове на финансиране на Revolving Games бяха ръководени от големи играчи в крипто индустрията, блокчейн гейминга и Web3. Това включва Dapper Labs, Pantera Capital, Animoca Brands, Polygon, Kenetic и други, както се вижда на изображението по-долу.

От създаването си досега Revolving Games се е разраснала от малък стартъп до компания с над 100 служители по целия свят. Техните цели са да създават децентрализирани гейминг преживявания за общности от играчи, които искат да печелят награди, докато се забавляват.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Fidelity ще позволи на клиентите си на дребно да търгуват с Биткойн


Съоснователят на компанията Аммар Заим каза следното за моделите на Web2 и Web3:

Цялата тази концепция за [Web3 се представя]. Ние не сме убедени, че можете да вградите нещо [от Web3] в Web2.

Светло бъдеще за блокчейн студиата за игри?

През следващите години Revolving Games ще използва средствата за разработване на собствени заглавия, както и на заглавия с добре познати франчайзи. Към момента на писане на статията студиото за блокчейн игри работи върху игра, вдъхновена от вселената на Battlestar Galactica и втора игра, наречена Skyborne Legacy, която е хибрид между механиките на Animal Crossing и The Legend of Zelda.

Дружеството работи с цел да получи сцепление в един силно конкурентен сектор и да се превърне в значим играч в днешния сектор на гейминга. Заем вярва, че тази индустрия преминава от екосистеми, притежавани от компании, към други, в които играчите и общностите имат право на глас и власт да направляват бъдещето на проекта.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто компания открива регулирана банка в САЩ


В този смисъл Revolving Games има за цел да се превърне в голямо студио за блокчейн игри и ако подкрепата, която са получили от Дан Хаузър и други, е някакъв показател за успеха им, компанията изглежда се справя добре дотук. Заем каза:

В момента се работи по проекта, който е в процес на изпълнение.

Нашата визия е ясна: да създаваме игри […], които да се нареждат сред най-добрите премиери на най-големите геймърски форуми като Gamescom и E3 […]. Revolving Games ще бъде в челните редици на тази еволюция, като същевременно ще продължи да пуска заглавия, които се конкурират с най-добрите в традиционната индустрия за видеоигри. Ние изграждаме бъдещето на игрите и геймплея.

Справяне с враждебността на играчите към блокчейн игрите

Заем разказа и за тяхната комуникационна стратегия и защо тя е била ключова за предаването на целите и мисията им на геймърската общност. Съоснователят на Revolving Games вярва, че моделът GameFi не трябва да се разграничава от идеята за забавни игри.

В геймърската общност някои играчи са много критични към компаниите, които се опитват да прокарат този модел, тъй като смятат, че дигиталните активи изискват енергия и че се използват от студиата за прилагане на модела на микротранзакциите. Това доведе до провала на много инициативи, които се опитват да свържат наследените с блокчейн игри.

Заем обаче смята, че free-to-play игрите са се сблъскали с нещо подобно, когато са излезли за първи път през 2008 г. Сега този формат е силно приет от много играчи, тъй като продуктите се развиват. Времето ще покаже дали блокчейн игрите ще претърпят същия подем.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $2 милиона в Биткойн за кампанията на Тръмп

Камерън и Тайлър Уинкълвос допринесоха значително за кампанията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, дарявайки Биткойн на обща стойност $2 милиона.

21.06.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.