НАЧАЛО Финтех

Крипто компания открива регулирана банка в САЩ

септември 13, 2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто компания открива регулирана банка в САЩ

Abra, платформата за обмен на криптовалути и кредитиране, стартира първата регулирана в САЩ крипто банка, съобщи компанията в понеделник.

Този ход, в очите на участниците в индустрията, е бичи индикатор, който донякъде отърсва сектора от неволите на мечия пазар и множеството фалити на които станахме свидетели през последните месеци.

Ходът на Abra позиционира компанията в продължилата с години надпревара в крипто сектора, за да създаде първата регулирана в САЩ лихвоносна крипто сметка – предлагаща на потребителите крипто експозиции с правни гаранции.

Всички депозити на клиенти в Abra Bank се предвижда да бъдат конвертирани в стабилни монети, които начисляват лихва подобно на традиционните банки. Банката ще позволи на клиентите да прехвърлят средства в над 100 криптовалути. През юни Abra си партнира и с American Express, за да пусне крипто кредитна карта.

Услугите на Abra Bank – попечителство на активи, кредитиране и стейкнг – вече се предлагат от редица други крипто фирми, но според главния изпълнителен директор на Abra Бил, Бархидт, регулаторните предпазни рамки на Abra Bank я отличават от конкурентите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Bolt се отказа от придобиването на Wyre за $1.5 милиарда


„Като регулирана лицензирана банка, вече не е важно моето мнение за прозрачността и публичното оповестяване. Банковите закони вземат връх и изискват оповестяване на активите, пасивите и процесите на управление на риска“, казва Бархидт.

Този ход на Abra идва на фона на процедурите по глава 11 за обявяване в несъстоятелност на Celsius и Voyager Digital – две компании, които работеха като непълноценни заместители на банки, предлагащи висока доходност, преди да се разпаднат. Voyager Digital позорно подведе клиентите си, че крипто заемодателят е застрахован от FDIC.

В САЩ застрахованите банки трябва да докажат на регулаторите, че разполагат с достатъчно налични активи, за да поддържат рисковия си профил. Abra е приключила този процес и планира да стартира някъде преди второто тримесечие на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Крипто борса интегрира изкуствения интелект ChatGPT

Базираната в САЩ борса за криптовалути PayBito обяви в петък плановете си да интегрира ChatGPT – чатбот с изкуствен интелект, разработен от изследователската фирма OpenAI.

февруари 3, 2023 18:00 1 мин. четене

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

януари 28, 2023 8:10 2 мин. четене

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене