НАЧАЛО Финтех

Крипто компания открива регулирана банка в САЩ

13.09.2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто компания открива регулирана банка в САЩ

Abra, платформата за обмен на криптовалути и кредитиране, стартира първата регулирана в САЩ крипто банка, съобщи компанията в понеделник.

Този ход, в очите на участниците в индустрията, е бичи индикатор, който донякъде отърсва сектора от неволите на мечия пазар и множеството фалити на които станахме свидетели през последните месеци.

Ходът на Abra позиционира компанията в продължилата с години надпревара в крипто сектора, за да създаде първата регулирана в САЩ лихвоносна крипто сметка – предлагаща на потребителите крипто експозиции с правни гаранции.

Всички депозити на клиенти в Abra Bank се предвижда да бъдат конвертирани в стабилни монети, които начисляват лихва подобно на традиционните банки. Банката ще позволи на клиентите да прехвърлят средства в над 100 криптовалути. През юни Abra си партнира и с American Express, за да пусне крипто кредитна карта.

Услугите на Abra Bank – попечителство на активи, кредитиране и стейкнг – вече се предлагат от редица други крипто фирми, но според главния изпълнителен директор на Abra Бил, Бархидт, регулаторните предпазни рамки на Abra Bank я отличават от конкурентите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Bolt се отказа от придобиването на Wyre за $1.5 милиарда


“Като регулирана лицензирана банка, вече не е важно моето мнение за прозрачността и публичното оповестяване. Банковите закони вземат връх и изискват оповестяване на активите, пасивите и процесите на управление на риска”, казва Бархидт.

Този ход на Abra идва на фона на процедурите по глава 11 за обявяване в несъстоятелност на Celsius и Voyager Digital – две компании, които работеха като непълноценни заместители на банки, предлагащи висока доходност, преди да се разпаднат. Voyager Digital позорно подведе клиентите си, че крипто заемодателят е застрахован от FDIC.

В САЩ застрахованите банки трябва да докажат на регулаторите, че разполагат с достатъчно налични активи, за да поддържат рисковия си профил. Abra е приключила този процес и планира да стартира някъде преди второто тримесечие на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

MasterCard и 1inch си партнират за нова крипто дебитна карта

1inch Network, компания за децентрализирани финанси (DeFi), в сътрудничество с Mastercard и Baanx, представи нова дебитна карта, оборудвана с функционалност за конвертиране на крипто във фиатна валута.

09.04.2024 16:00 1 мин. четене

Цените на тези три AI криптовалути скочиха след слухове за сливането им

Fetch.ai е в процес на обсъждане на потенциалното сливане на токените с SingularityNET и Ocean Protocol в токен ASI, чиято напълно разгърната стойност се очаква да бъде около $7.5 милиарда.

27.03.2024 22:00 1 мин. четене

Tурска банка разширява присъствието си в сектора на дигиталните активи с ново партньорство

Misyon Bank, пионерска необанка в Турция, разширява услугите си в областта на попечителството на дигитални активи и токенизацията чрез партньорство с швейцарския доставчик на попечителство на криптовалути Taurus.

26.03.2024 20:30 1 мин. четене

Robinhood пуска крипто портфейл за Android

Брокерската къща Robinhood разшири достъпа до крипто портфейла си за потребителите на Android. Според съобщението от 20 март приложението Robinhood Wallet вече е достъпно в Google Play.

21.03.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.