НАЧАЛО Финтех

Крипто компания открива регулирана банка в САЩ

септември 13, 2022 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто компания открива регулирана банка в САЩ

Abra, платформата за обмен на криптовалути и кредитиране, стартира първата регулирана в САЩ крипто банка, съобщи компанията в понеделник.

Този ход, в очите на участниците в индустрията, е бичи индикатор, който донякъде отърсва сектора от неволите на мечия пазар и множеството фалити на които станахме свидетели през последните месеци.

Ходът на Abra позиционира компанията в продължилата с години надпревара в крипто сектора, за да създаде първата регулирана в САЩ лихвоносна крипто сметка – предлагаща на потребителите крипто експозиции с правни гаранции.

Всички депозити на клиенти в Abra Bank се предвижда да бъдат конвертирани в стабилни монети, които начисляват лихва подобно на традиционните банки. Банката ще позволи на клиентите да прехвърлят средства в над 100 криптовалути. През юни Abra си партнира и с American Express, за да пусне крипто кредитна карта.

Услугите на Abra Bank – попечителство на активи, кредитиране и стейкнг – вече се предлагат от редица други крипто фирми, но според главния изпълнителен директор на Abra Бил, Бархидт, регулаторните предпазни рамки на Abra Bank я отличават от конкурентите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Bolt се отказа от придобиването на Wyre за $1.5 милиарда


„Като регулирана лицензирана банка, вече не е важно моето мнение за прозрачността и публичното оповестяване. Банковите закони вземат връх и изискват оповестяване на активите, пасивите и процесите на управление на риска“, казва Бархидт.

Този ход на Abra идва на фона на процедурите по глава 11 за обявяване в несъстоятелност на Celsius и Voyager Digital – две компании, които работеха като непълноценни заместители на банки, предлагащи висока доходност, преди да се разпаднат. Voyager Digital позорно подведе клиентите си, че крипто заемодателят е застрахован от FDIC.

В САЩ застрахованите банки трябва да докажат на регулаторите, че разполагат с достатъчно налични активи, за да поддържат рисковия си профил. Abra е приключила този процес и планира да стартира някъде преди второто тримесечие на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

септември 26, 2022 21:46 1 мин. четене

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене