НАЧАЛО Биткойн

Fidelity ще позволи на клиентите си на дребно да търгуват с Биткойн

септември 13, 2022 10:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fidelity ще позволи на клиентите си на дребно да търгуват с Биткойн

Fidelity Investments планира да стартира търговия с Биткойн за клиенти на дребно на своята брокерска платформа, според доклад на Wall Street Journal.

Мениджърът на активи на стойност трилиони долари ще направи поредния си ход в крипто пространството, като позволи на потребителите да купуват Биткойн (BTC) чрез платформата си, съобщиха запознати източници пред WSJ.

Фирмата стартира бизнеса си с търговия с BTC за институционални инвеститори и хедж фондове през 2018 г., а преди малко повече от две години Fidelity стартира своя Биткойн индексен фонд, който през май надхвърли $125 милиона в инвестиции.

“Въпреки че нямаме нищо ново за обявяване, разширяването на нашите предложения, за да се даде възможност за по-широк достъп до дигитални активи, остава област на фокус”, се казва в официалното изявление на фирмата.

“Едно птиченце ми каза, че Fidelity скоро ще пренасочат клиентите на дребно към криптовалутите”, заяви главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц на конференцията SALT в Ню Йорк в понеделник. “Надявам се, че това птиче е право.”

Fidelity може да се похвали с 34 милиона брокерски сметки, което би отворило инвестирането в крипто за повече инвеститори чрез надеждна платформа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Достигна ли Биткойн дъно? Ето какво мислят анализаторите


Мениджърът на активи, който се грижи за около $4.2 трилиона, разкри през април, че планира да позволи на инвеститорите да добавят Биткойн сметка към своите 401(к) планове, след като работодателите им одобрят това.

Освен тези предложения фирмата разполага и с редица борсово търгувани продукти, насочени към дигиталните плащания, криптовалутите и метавселената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.