НАЧАЛО Биткойн

Fidelity ще позволи на клиентите си на дребно да търгуват с Биткойн

септември 13, 2022 10:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fidelity ще позволи на клиентите си на дребно да търгуват с Биткойн

Fidelity Investments планира да стартира търговия с Биткойн за клиенти на дребно на своята брокерска платформа, според доклад на Wall Street Journal.

Мениджърът на активи на стойност трилиони долари ще направи поредния си ход в крипто пространството, като позволи на потребителите да купуват Биткойн (BTC) чрез платформата си, съобщиха запознати източници пред WSJ.

Фирмата стартира бизнеса си с търговия с BTC за институционални инвеститори и хедж фондове през 2018 г., а преди малко повече от две години Fidelity стартира своя Биткойн индексен фонд, който през май надхвърли $125 милиона в инвестиции.

„Въпреки че нямаме нищо ново за обявяване, разширяването на нашите предложения, за да се даде възможност за по-широк достъп до дигитални активи, остава област на фокус“, се казва в официалното изявление на фирмата.

„Едно птиченце ми каза, че Fidelity скоро ще пренасочат клиентите на дребно към криптовалутите“, заяви главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц на конференцията SALT в Ню Йорк в понеделник. „Надявам се, че това птиче е право.“

Fidelity може да се похвали с 34 милиона брокерски сметки, което би отворило инвестирането в крипто за повече инвеститори чрез надеждна платформа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Достигна ли Биткойн дъно? Ето какво мислят анализаторите


Мениджърът на активи, който се грижи за около $4.2 трилиона, разкри през април, че планира да позволи на инвеститорите да добавят Биткойн сметка към своите 401(к) планове, след като работодателите им одобрят това.

Освен тези предложения фирмата разполага и с редица борсово търгувани продукти, насочени към дигиталните плащания, криптовалутите и метавселената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения

Петото годишно проучване Bitwise/VettaFi 2023 Benchmark Survey, проведено сред над 400 финансови консултанти, установи, че тези институции остават силно ангажирани с криптовалутите въпреки спада в цените на Биткойн (BTC) и други криптовалути.

януари 27, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: „Сега е времето за натрупване“, твърди стратег на Bloomberg

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун каза, че Биткойн (BTC) вероятно ще достигне шестцифрена стойност, но кога?

януари 27, 2023 7:05 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Tesla продължавa да държи 9,720 BTC въпреки трудната 2022 г.

Производителят на електромобили Tesla продължава да държи приблизително 9,720 Биткойна (BTC), губейки $34 милиона от инвестицията си поради спада на цените към края на 2022 г.

януари 26, 2023 17:00 2 мин. четене