НАЧАЛО Биткойн

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

23.02.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на „гол император“ на фона на въодушевлението около Биткойн ETF в Съединените щати.

В момента има забележимо обезценяване на еврото спрямо Биткойн, което предизвика дискусии сред крипто общността в Twitter относно критиките срещу Биткойн ETF от страна на регулаторите.

Баладжи Сринивасан, видна фигура в сектора венъчър фондовете и бивш технически директор на Coinbase, демонстрира исторически графики BTC/EUR, за да илюстрира потенциала на Биткойн като по-надежден запас от стойност в сравнение с еврото. На шега той отбеляза последните анти-Биткойн настроения на ЕЦБ.

Подчертавайки значителния контраст, Сринивасан посочи, че от създаването на Биткойн еврото се е обезценило с над 99% спрямо водещата криптовалута. Габор Гурбакс, съветник на VanEck и Tether Limited, повтори това мнение, предполагайки, че само времето ще покаже кое има по-голяма стойност между еврото и BTC.

Той подчерта колко е важно европейските регулатори да признаят одобрението на Биткойн ETF в САЩ, отбелязвайки, че съпротивата срещу Биткойн може да доведе до изоставане.

Известно е, че ЕЦБ публикува периодични доклади, критични към жизнеспособността на Биткойн като инвестиция, средство за размяна и съхраняване на стойност. Тези доклади често повтарят опасения като рискове, свързани с копаене чрез консенсусния механизъм за доказателство за работа (PoW), потенциал за улесняване на престъпни дейности и твърдения за манипулиране на цените.

В неотдавнашен доклад, съставен от Улрих Биндзайл и Юрген Шааф, високопоставени служители на ЕЦБ, бяха направени познати аргументи, клеймящи Биткойн като „валутата на престъпността“ и подчертавайки неговото негативно въздействие върху околната среда чрез копаене на PoW. Освен това ЕЦБ твърди, че BTC транзакциите остават бавни, скъпи и неудобни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Предупреждение за цената на Биткойн от топ крипто анализатор

На фона на бурния пазар експерт по криптовалути и търговец, известен като Rekt Capital, алармира за Биткойн (BTC), предупреждавайки инвеститорите за продължаваща корекция.

20.04.2024 7:00 1 мин. четене

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.