НАЧАЛО Биткойн

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

22.02.2024 20:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

Към края на миналата година обемът на търговията отбеляза възход на фона на ралито на Биткойн (BTC) и очакването на регулаторно одобрение за първите спот BTC борсово търгувани фондове (ETF), което отново разпали интереса към токена.

Въпреки забележителния скок от 400% през 2023 г., акциите на Coinbase останаха относително стабилни през тази година.

Това вълнение обаче може да се окаже преждевременно. Макар че Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) наистина одобри 11 Биткойн ETF през януари, дългосрочните последици за Coinbase са несигурни.

Спот Биткойн ETF-ите предлагат на инвеститорите експозиция към най-голямата криптовалута в света, без да е необходимо да я притежават директно.

Coinbase може да спечели като попечител на BTC токените, държани от тези фондове. Въпреки че $69.5-те милиона – които компанията е спечелила от попечителски такси през 2023 г. – те представляват едва 2.2% от общите приходи на групата, се очаква тази цифра да се увеличи. Компанията е разкрила, че служи като попечител за осем от 11-те спот ETF за BTC.

Недостатъкът обаче се крие в малките маржове от попечителски услуги. От Mizuho изчислиха, че Coinbase печели такса от приблизително 0.07%, което е значително по-ниско от комисионите за търговия в размер до 0.6%, които може да начислява на клиентите за транзакции с криптовалути.

Освен това има опасения, че разпространението на евтини спот Биткойн ETF може да намали стимулите на инвеститорите да търгуват с реални BTC. За Coinbase спадът в обема на търговията може бързо да компенсира всички печалби от попечителските услуги.

Досега Coinbase твърди, че не е наблюдавала доказателства за канибализация. Компанията очаква приходите от абонамент и услуги през първото тримесечие да нараснат с до една трета на годишна база до $410 $480 милиона.

Не е ясно обаче каква част от този ръст се дължи на приходите от лихви, получени от резервите за стабилни монети и други продукти. Този поток от приходи стана значителен, като през миналата година нарасна със 150% до приблизително $868 милиона, съставлявайки 30% от общите приходи на групата.

Въпреки тези положителни показатели оценката на Coinbase изглежда богата. Акциите се търгуват на цена 14 пъти по-висока от приходите, в сравнение с 3 пъти преди година, надхвърляйки множителите на по-големите и по-печеливши борсови оператори като Cboe и Лондонската фондова борса. Следователно инвеститорите може да искат да проявят предпазливост в разгара на треската около крипто ETF.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.