НАЧАЛО Биткойн

Дълговете на Биткойн миньорите се увеличиха драстично през 2022 г.

януари 23, 2023 13:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дълговете на Биткойн миньорите се увеличиха драстично през 2022 г.

Изглежда, че Биткойн (BTC) миньорите са срещнали трудности при изплащането на дълговете за финансиране на тяхното оборудване през 2022 г.

Според доклад на Hashrate Index, по тяхна оценка в балансите на частни и публични миньори има дълг за финансиране на ASIC оборудване на стойност между $2 и $4 милиарда.

Също така през 2020 г. са били осъществени 6 сделки за финансиране на стойност близо $48 милиона, а през следващата година – 26 сделки на стойност малко над $662 милиона.

От 2020 г. насам на пазара са навлезли все по-голям брой компании, финансиращи оборудване, което е увеличило конкуренцията в сектора. Това от своя страна промени средния лихвен процент на 10.46% през 2022 г., което е спад спрямо 12.77% през 2020 г. и 12.82% през 2021 г.

Вследствие на това през първата половина на 2022 г. са сключени 18 сделки на обща стойност почти $642 милиона, от които 16 се равняват на почти $577 милиона – през първите 6 месеца.

През второто полугодие обаче пазарните условия се влошиха и цените на активите спаднаха, което от своя страна доведе до намаляване на броя на сделките. Освен това няколко миньори не изпълниха задълженията си по заемите, тъй като приходите им намаляха.

Според доклада общата сума на неизпълнените плащания възлиза на между $227.4 милиона и $238.4 милиона. Много от тези заеми са били обезпечени със самото оборудване за добив, така че при неизпълнение на сделката те са били предадени на кредиторите.

Проблеми в Биткойн добивната индустрия

Както вече споменахме 2022 г. не бе лека за добивната индустрия. В края на ноември, миналата година Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк подписа законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Изключителни печалби предстоят по-скоро отколкото очаквате – К. Свенсън


Освен това в условията на рецесия в криптовалутния сектор повечето публични Биткойн (BTC) миньори бяха принудени да продадат част от резервите си. По този начин някои водещи добивни предприятия пуснаха на пазара повече BTC, отколкото успяха да добият през 2022 г.

Според информацията компаниите за добив на Биткойн имат задължения в размер на $4 милиарда, каро Core Scientific води в това отношение.

Финансовите проблеми на гигантът в областта на добива на Биткойн Core Scientific обаче не спират да се трупат. Компанията бе поставена на фокус веднага след като се стигна до спирането на копачките на Celsius и се появиха дискусии за обявяване на фалит. Сега се коментира и възможността за „измама с ценни книжа“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

„В глобална рецесия сме“ – предупреди Р. Кийосаки и препоръча Биткойн

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“, предупреди, че предстоят тежки икономически обстоятелства.

януари 30, 2023 7:06 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене