НАЧАЛО Биткойн

Биткойн миньори продават резервите си

януари 5, 2023 14:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн миньори продават резервите си

В условията на рецесия в криптовалутния сектор повечето публични Биткойн (BTC) миньори бяха принудени да продадат дори част от резервите си.

По този начин някои водещи добивни предприятия пуснаха на пазара повече BTC, отколкото успяха да добият през 2022 г.

Според данни на тракера The Miner Mag две добивни структури, които станаха публични през 2021 г. – Bitfarms и Core Scientific са преминали през доста сериозна  продажба на своите активи през 2022 г.

Bitfarms Limited продаде 156% от продукцията си. По този начин според информацията компанията изпрати на борсите 56% повече Биткойн, отколкото беше добила, а междувременно Core Scientific продаде 136% от производството си.

Трябва да се отбележи, че и двата гиганта в сектора се оказаха в трудна ситуация през декември, а Core Scientific подаде молба за защита от фалит по глава 11 в Тексас на 21 декември.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн може да е сериозна възможност в момента, твърди анализатор


Bitfarms получи предупредително известие от Nasdaq, тъй като акциите на компанията се търгуват под $1 в продължение на 30 последователни търговски дни. Ръководството разполага само със 180 дни, за да върне нещата в нормално състояние, защото може да се каже, че компанията е на крачка от изключване от борсата. 

The Miner Mag посочи две фази, по време на които натискът за продажба на BTC е бил най-агресивен. Първата съвпада с последиците от сривовете на Terra, Voyager, Celsius и 3AC през юни 2022 г. Вторият шокира пазарите през декември 2022 г., когато и двете компании се бореха с последиците от срива на FTX и правните проблеми.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене

Биткойн: Тредйър очаква финален подем – ето какво да следите

Търговец, който правилно прогнозира неотдавнашния спад в стойността на Биткойн (BTC), обяви намерението си да навлезе отново на пазара.

февруари 7, 2023 21:00 2 мин. четене