НАЧАЛО Регулации

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

ноември 24, 2022 21:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

Във вторник Кати Хочул подписа закон, който ще забрани добива на повечето криптовалути.

Законодателството въвежда двугодишна забрана за издаване на нови или подновяване на съществуващи разрешителни за извършване на добив на криптовалути, захранвани с изкопаеми горива (Proof-of-Work).

В изявление, Хочул заяви, че иска Ню Йорк да остане “център на финансовите иновации“, но също така подчерта необходимостта да се отговори на нарастващите опасения относно въздействието на добивната индустрия върху околната среда.

Според информацията законът налага само временна, двугодишна забрана. Ако дадена фирма не използва възобновяеми енергийни източници, тя няма да може да продължи да работи в щата.

Законопроектът беше приет от Сената на щата Ню Йорк по-рано през юни тази година, но губернаторът Хочул досега се въздържаше да го подпише поради неформалния натиск от страна на индустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Криптовалутата остава на траекторията си до $100,000 – PlanB


Ню Йорк се превърна в популярен избор за миньорите в САЩ поради евтината си хидроенергия и неизползваните въглищни електроцентрали, които могат да бъдат пренасочени към огромни минни стопанства.

Според информацията базираните в Ню Йорк добивни компании са отговаряли за приблизително една пета от хашрейта за добив на BTC в Америка към края на миналата година. Оттогава обаче процентът на е спаднал значително в резултат на забраната.

В допълнение към спирането на подновяването на съществуващите разрешителни за добив, новият закон също така ще попречи на и на заявленията, които са в процес на разглеждане в момента.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.