НАЧАЛО Регулации

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

24.11.2022 21:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

Във вторник Кати Хочул подписа закон, който ще забрани добива на повечето криптовалути.

Законодателството въвежда двугодишна забрана за издаване на нови или подновяване на съществуващи разрешителни за извършване на добив на криптовалути, захранвани с изкопаеми горива (Proof-of-Work).

В изявление, Хочул заяви, че иска Ню Йорк да остане “център на финансовите иновации“, но също така подчерта необходимостта да се отговори на нарастващите опасения относно въздействието на добивната индустрия върху околната среда.

Според информацията законът налага само временна, двугодишна забрана. Ако дадена фирма не използва възобновяеми енергийни източници, тя няма да може да продължи да работи в щата.

Законопроектът беше приет от Сената на щата Ню Йорк по-рано през юни тази година, но губернаторът Хочул досега се въздържаше да го подпише поради неформалния натиск от страна на индустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Криптовалутата остава на траекторията си до $100,000 – PlanB


Ню Йорк се превърна в популярен избор за миньорите в САЩ поради евтината си хидроенергия и неизползваните въглищни електроцентрали, които могат да бъдат пренасочени към огромни минни стопанства.

Според информацията базираните в Ню Йорк добивни компании са отговаряли за приблизително една пета от хашрейта за добив на BTC в Америка към края на миналата година. Оттогава обаче процентът на е спаднал значително в резултат на забраната.

В допълнение към спирането на подновяването на съществуващите разрешителни за добив, новият закон също така ще попречи на и на заявленията, които са в процес на разглеждане в момента.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Италия затяга законите за крипто сектора

Италия е готова да въведе строги мерки за борба с манипулирането на крипто пазара като част от по-широки усилия за засилване на надзора спрямо риска в сектора.

21.06.2024 11:23 1 мин. четене

Още един американски щат отмени лиценза на Binance.US

Binance.US, американският клон на крипто борсата Binance, в момента е изправен пред интензивен регулаторен контрол, който може да застраши позициите му на пазарa в САЩ.

21.06.2024 6:30 1 мин. четене

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

Бразилия въвежда нови регулации за чуждестранните крипто бизнеси

Бразилия е проактивна в приемането на криптовалутите и световните крипто пазари, като на големите борси Binance, Coinbase, OKX и KuCoin се обръща по-сериозно внимание.

20.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.