Home

Доналд Тръмп се зарече да сложи край на войната на Байдън срещу крипто

16.06.2024 16:55 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доналд Тръмп се зарече да сложи край на войната на Байдън срещу крипто

На рождения си ден по време на скорошна реч, бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се заклева да сложи край на „войната срещу крипто“ на Джо Байдън, ако той спечели предстоящите избори.

По време на реч в Уест Палм Бийч, Флорида, на 14 юни Тръмп заяви, че се е ангажирал да подкрепи развитието на индустрията на криптовалути в САЩ.

Тръмп критикува Байдън за отношението му към крипто, твърдейки, че Америка трябва да доминира в тази област. Той заяви намерението си да направи бъдещето на Биткойн и други дигитални валути тясно обвързано с Америка, като се съсредоточи върху Флорида.

Това не е първият път, когато Тръмп изразява недоволство от политиката на Байдън по отношение на криптовалутите. На 26 май той също така нарече Байдън „най-лошият президент в историята на нашата страна“ и го обвини, че се опитва да унищожи криптовалутите. Тези коментари бяха направени от Тръмп в неговата социална мрежа Truth Social.

В подготовката за президентската надпревара срещу Байдън през 2024 г. про-крипто позицията на Тръмп има за цел да превърне Флорида в епицентър за дейности с криптовалути. Щатът се очертава като най-доброто място за крипто данъци в Америка, тъй като няма държавен данък върху доходите и има благоприятни за крипто регулации, като пилотната си програма, позволяваща на фирмите да плащат държавните си такси с помощта на дигитални монети.

Също на 12 юни Тръмп изрази подкрепа за копаене на Биткойн, като каза, че би искал всички останали BTC да се добиват от Америка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Цените на петрола се понижават поради по силния долар

Цените на петрола се понижиха за трети пореден ден поради опасенията за слабо търсене от страна на Китай. Освен това за низходящата тенденция допринесоха по-силният долар и хладните настроения на капиталовите пазари.

16.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.