НАЧАЛО Други

Доналд Тръмп дава обещания на петролните компании, за да получи подкрепата им

11.05.2024 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доналд Тръмп дава обещания на петролните компании, за да получи подкрепата им

Предстоящите президентски избори се ожесточават, тъй като бившият президент Тръмп се опитва да си върне властта и да премахне политиките на Байдън.

Тръмп се стреми да отмени предприетите от Байдън инициативи в областта на околната среда и изменението на климата, като търси значително финансиране на кампанията от водещи петролни компании и ръководители, за да подкрепи каузата си.

Планът на Тръмп включва набирането на $1 милиард от богати фигури от петролната индустрия, за да подхрани кампанията си и да отмени политиките на Байдън, които са повлияли на петролните компании. Той твърди, че тези компании разполагат с повече от достатъчно средства, за да подкрепят завръщането му в Белия дом, и трябва да допринесат за каузата му.

По време на мандата си като президент от 2017 г. до 2021 г. Тръмп бе известен с про-нефтената си позиция и наскоро се срещна с лидери от индустрията, за да отговори на техните опасения. Той обеща да отмени различни политики в областта на климата, въведени от Байдън, включително тези, които засягат електромобилите, вятърната енергия и други регулации, които са оказали негативно влияние върху американските петролни компании.

Петролната и газовата индустрия категорично се противопоставят на политиките на Байдън, които според тях са ограничили приходите им. Предложените от Тръмп промени имат за цел да се съобразят с интересите на индустрията и да обърнат курса, наложен от настоящата администрация.

Президентските избори са насрочени за 5 ноември 2024 г., като Тръмп и Байдън отново ще се борят за победа. Преди това Байдън победи Тръмп през 2020 г. на фона на пандемията COVID-19. Социологическите проучвания обаче показват, че този път Тръмп има шансове да спечели, тъй като недоволството от настоящия президент е широко разпространено сред американците.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.