НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin надмина Cardano по пазарна капитализация

октомври 31, 2022 9:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin надмина Cardano по пазарна капитализация

Цената на Dogecoin (DOGE) се е повишила със 100% през последните 7 дни до $0.1169 към момента на публикуване след леко отдръпване.

С пазарна капитализация от $15.5 милиарда DOGE зае 8-ма позиция в класациите като измести Cardano (ADA) и Solana (SOL), които са със съответно $13.7 милиарда и $11.9 милиарда.

Цената на меме криптовалутата започна своя подем миналия понеделник, когато се появиха слухове, че Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla Motors, е готов да завърши сделката за придобиването на социалната медия Twitter.

Два дни по-късно стойността на Dogecoin се повиши с 15%, до $0.072. успоредно с цялата пазарна капитализация на крипто пазара, която достигна над $1 трилион.

Със сигурност може да се каже, че придобивнето на Twitter от Илон Мъск е допринесло най-много за поскъпването на DOGE. Ексцентричният милиардер в крайна сметка приключи сделката в петък, 28 октомври, с което сложи край на шестмесечните преговори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Кога да очакваме възход? – Santiment


Dogecoin се справя доста добре на пазара поради въздействието, което може да има в платформата на Twitter. В миналото Мъск предложи да използва Dogecoin, за да ограничи спама и ботовете в Twitter и да таксува потребителите за техните туитове.

Тъй като Мъск сега е начело на Twitter, социалната медия има вероятност да добави подобна функционалност, което може да доведе до продължение на възходящия тренд на актива.

В същото време ADA продължава да се държи над ключовото ниво от $0.40 като същевременно техническите индикатори сочат, че актива в момента е подценен.

Въпреки по-доброто представяне на DOGE, Чарлз Хоскинсън и екипът от разработчици зад Cardano си поставят високи цели за екосистемата като това мрежата да се превърне в пълноценно хранилище за разработчици, които искат да развиват технологията и да изграждат нови протоколи, приложения и т.н.  Това от своя страна може да даде силен тласък на цената на ADA и да върне обратно алткойна пред DOGE в класацията на криптовлаутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Какво казва Google Bard за AIDoge, RenQ Finance и Tradecurve?

Предвиждането на бъдещето на дадена криптовалута може да бъде трудна, почти невъзможна задача и много опитни инвеститори се затрудняват да решат с какво да диверсифицират.

юни 6, 2023 19:00 4 мин. четене

Етериум: Огромни движения на ETH на фона на крипто разпродажбата

В момента китовете наблюдават значително събитие на разпродажба на крипто пазарите, което доведе до внезапно движение на стотици хиляди Етериум (ETH).

юни 6, 2023 18:30 1 мин. четене

ChatGPT направи тази ШОКИРАЩА ценова прогноза за 2023 г.

ChatGPT е най-популярната тема в България през последния месец и макар да се появи в нашата страна една идея по-късно от САЩ, то със сигурност компаниите започват да следят изкуствения интелект и да правят своите нововъведения спрямо него.

юни 6, 2023 17:50 5 мин. четене

Бета тестерите на Avorak AI обявиха големи печалби при търговията с Polygon (MATIC)

На бързо развиващата се сцена за крипто търговия търсенето на точни и печеливши инвестиционни стратегии винаги е било основен приоритет.

юни 6, 2023 16:49 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.