НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin надмина Cardano по пазарна капитализация

октомври 31, 2022 9:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin надмина Cardano по пазарна капитализация

Цената на Dogecoin (DOGE) се е повишила със 100% през последните 7 дни до $0.1169 към момента на публикуване след леко отдръпване.

С пазарна капитализация от $15.5 милиарда DOGE зае 8-ма позиция в класациите като измести Cardano (ADA) и Solana (SOL), които са със съответно $13.7 милиарда и $11.9 милиарда.

Цената на меме криптовалутата започна своя подем миналия понеделник, когато се появиха слухове, че Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla Motors, е готов да завърши сделката за придобиването на социалната медия Twitter.

Два дни по-късно стойността на Dogecoin се повиши с 15%, до $0.072. успоредно с цялата пазарна капитализация на крипто пазара, която достигна над $1 трилион.

Със сигурност може да се каже, че придобивнето на Twitter от Илон Мъск е допринесло най-много за поскъпването на DOGE. Ексцентричният милиардер в крайна сметка приключи сделката в петък, 28 октомври, с което сложи край на шестмесечните преговори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Кога да очакваме възход? – Santiment


Dogecoin се справя доста добре на пазара поради въздействието, което може да има в платформата на Twitter. В миналото Мъск предложи да използва Dogecoin, за да ограничи спама и ботовете в Twitter и да таксува потребителите за техните туитове.

Тъй като Мъск сега е начело на Twitter, социалната медия има вероятност да добави подобна функционалност, което може да доведе до продължение на възходящия тренд на актива.

В същото време ADA продължава да се държи над ключовото ниво от $0.40 като същевременно техническите индикатори сочат, че актива в момента е подценен.

Въпреки по-доброто представяне на DOGE, Чарлз Хоскинсън и екипът от разработчици зад Cardano си поставят високи цели за екосистемата като това мрежата да се превърне в пълноценно хранилище за разработчици, които искат да развиват технологията и да изграждат нови протоколи, приложения и т.н.  Това от своя страна може да даде силен тласък на цената на ADA и да върне обратно алткойна пред DOGE в класацията на криптовлаутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене