НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Кога да очакваме възход? – Santiment

октомври 30, 2022 15:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Кога да очакваме възход? – Santiment

Фирмата за блокчейн анализ Santiment разкри къде инвеститорите с дълбоки джобове са паркирали парите си след разпродажбата на криптопазарите.

Santiment твърди, че крипто китовете може да са инвестирали в държавен дълг в САЩ и други държави в резултат на увеличението на лихвените проценти от Федералния резерв и мрачните икономически перспективи.

Едно от нещата, които даваха надежда на трейдърите, беше фактът, че големите стабилни монети нарастваха до май тази година.

Но когато повишаването на лихвените проценти от Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) и страховете от рецесия започнаха наистина да влияят на спекулативните решения на инвеститорите, за големите притежатели стана много по-трудно да оправдаят държането на такова голямо количество криптовалути, обвързани с долари, настрана.

Много вероятният извод е, че вместо това тези големи институции и китове държат парите си в американски и световни държавни ценни книжа. Криптовалутите просто са твърде непривлекателни за тях (засега) при толкова много несигурност, която се случва през цялата 2022 г.

Според Santiment общата пазарна капитализация на стабилните монети Tether (USDT) и USD Coin (USDC) на Circle е спаднала до 10-месечно дъно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с над 30% за няколко часа – ето защо


Платформата за анализи твърди, че BTC вероятно ще отбележи увеличение на стойността си, ако пазарната капитализация на най-големите стабилни монети започне да нараства.

Биковете ще искат да наблюдават и да видят дали най-големите стабилни монети ще започнат отново да увеличават пазарната си капитализация.

Ако това стане, цените на Биткойн и криптовалутите могат да оправдаят повишението си, дори ако притежанията на китовете в Биткойн и Етериум остане ниско.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене