НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Кога да очакваме възход? – Santiment

30.10.2022 15:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Кога да очакваме възход? – Santiment

Фирмата за блокчейн анализ Santiment разкри къде инвеститорите с дълбоки джобове са паркирали парите си след разпродажбата на криптопазарите.

Santiment твърди, че крипто китовете може да са инвестирали в държавен дълг в САЩ и други държави в резултат на увеличението на лихвените проценти от Федералния резерв и мрачните икономически перспективи.

Едно от нещата, които даваха надежда на трейдърите, беше фактът, че големите стабилни монети нарастваха до май тази година.

Но когато повишаването на лихвените проценти от Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) и страховете от рецесия започнаха наистина да влияят на спекулативните решения на инвеститорите, за големите притежатели стана много по-трудно да оправдаят държането на такова голямо количество криптовалути, обвързани с долари, настрана.

Много вероятният извод е, че вместо това тези големи институции и китове държат парите си в американски и световни държавни ценни книжа. Криптовалутите просто са твърде непривлекателни за тях (засега) при толкова много несигурност, която се случва през цялата 2022 г.

Според Santiment общата пазарна капитализация на стабилните монети Tether (USDT) и USD Coin (USDC) на Circle е спаднала до 10-месечно дъно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с над 30% за няколко часа – ето защо


Платформата за анализи твърди, че BTC вероятно ще отбележи увеличение на стойността си, ако пазарната капитализация на най-големите стабилни монети започне да нараства.

Биковете ще искат да наблюдават и да видят дали най-големите стабилни монети ще започнат отново да увеличават пазарната си капитализация.

Ако това стане, цените на Биткойн и криптовалутите могат да оправдаят повишението си, дори ако притежанията на китовете в Биткойн и Етериум остане ниско.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Таксите за транзакции в Биткойн мрежата се сринаха с над 60% – ето защо

Тъй като Биткойн (BTC) се движи около границата от $64,000, значително под най-високото си ниво от март и малко над критичната зона на търсене, активността във веригата значително се забави, което доведе до драстичен спад от 64% в общите такси за Биткойн транзакции.

21.06.2024 17:59 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.