НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Кога да очакваме възход? – Santiment

октомври 30, 2022 15:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Кога да очакваме възход? – Santiment

Фирмата за блокчейн анализ Santiment разкри къде инвеститорите с дълбоки джобове са паркирали парите си след разпродажбата на криптопазарите.

Santiment твърди, че крипто китовете може да са инвестирали в държавен дълг в САЩ и други държави в резултат на увеличението на лихвените проценти от Федералния резерв и мрачните икономически перспективи.

Едно от нещата, които даваха надежда на трейдърите, беше фактът, че големите стабилни монети нарастваха до май тази година.

Но когато повишаването на лихвените проценти от Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) и страховете от рецесия започнаха наистина да влияят на спекулативните решения на инвеститорите, за големите притежатели стана много по-трудно да оправдаят държането на такова голямо количество криптовалути, обвързани с долари, настрана.

Много вероятният извод е, че вместо това тези големи институции и китове държат парите си в американски и световни държавни ценни книжа. Криптовалутите просто са твърде непривлекателни за тях (засега) при толкова много несигурност, която се случва през цялата 2022 г.

Според Santiment общата пазарна капитализация на стабилните монети Tether (USDT) и USD Coin (USDC) на Circle е спаднала до 10-месечно дъно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с над 30% за няколко часа – ето защо


Платформата за анализи твърди, че BTC вероятно ще отбележи увеличение на стойността си, ако пазарната капитализация на най-големите стабилни монети започне да нараства.

Биковете ще искат да наблюдават и да видят дали най-големите стабилни монети ще започнат отново да увеличават пазарната си капитализация.

Ако това стане, цените на Биткойн и криптовалутите могат да оправдаят повишението си, дори ако притежанията на китовете в Биткойн и Етериум остане ниско.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.