НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin и един изненадващ алткойн надминаха Биткойн по тази метрика

04.05.2024 0:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin и един изненадващ алткойн надминаха Биткойн по тази метрика

През последните месеци се наблюдаваше значителен ръст както на Биткойн, така и на алткойните, като през март BTC достигна нов исторически връх (ATH).

След този ATH обаче се наблюдаваше рязка корекция в цените на най-голямата криптовалута, което доведе до спад на цената до $56,000.

Въпреки ценовите колебания се наблюдава чувствително увеличение на броя на крипто портфейлите. Santiment, водеща платформа за анализ на криптовалути, отчете значително увеличение на броя на портфейлите за най-големите криптовалути през последните 6 месеца.

Особено при Toncoin (TON) се наблюдава забележителен ръст от 110% на портфейлите, достигайки общо 16,800. Този скок предполага, че мрежата на TON се разширява с по-бързи темпове в сравнение с Биткойн.

Друга известна криптовалута в списъка е Dogecoin, вторият по големина меме токен. Dogecoin отбеляза 27% ръст в броя на портфейлите, с което общият им брой достигна 6.6 милиона портфейла. Този скок на броя на Dogecoin портфейлите показа растящ интерес и приемане на криптовалутата в общността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Крипто инвеститор загуби над $700,000 в търговия с меме токени за два дена

Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти, търсещи бързи печалби в конкурентна търговска среда.

20.05.2024 6:30 2 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.