НАЧАЛО Биткойн

Биткойн вече е стигнал дъното си, започва възстановяване – Артър Хейс

03.05.2024 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн вече е стигнал дъното си, започва възстановяване – Артър Хейс

Съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на крипто борсата BitMEX Артър Хейс смята, че неотдавнашният спад на Биткойн (BTC), е бил в рамките на очакванията и е представлявал просто необходима пазарна корекция.

Той обясни тази корекция с различни фактори, като например данъчния сезон в САЩ, несигурността около действията на Федералния резерв, въздействието на халвинг събитието на Биткойн и други пазарни динамики.

Хейс, който е експерт в бранша, разкри в публикация, че криптовалутата може би просто е достигнала дъното и се очаква бавно да се изкачи обратно през следващите няколко дни.

Въпреки това Хейс остава оптимист за бъдещата траектория на Биткойн, заявявайки, че през следващите дни се очаква стабилно покачване. Той смята, че това възстановяване ще бъде подхранвано от повишената доларова ликвидност в резултат на свиването на количествените ограничения (QT) от страна на Федералния резерв и плановете на Министерството на финансите на САЩ за емитиране на дълг.

Според Хейс QT програмата, инициирана от Фед, ще инжектира повече ликвидност на пазарите, което потенциално ще стимулира глобалните пазари на активи. Очаква се още този излишък от ликвидност да се влее в по-рискови активи, включително криптовалути, като по този начин ще създаде натиск за покупки.

Той вярва, че решението на Фед да намали темпа на QT от $95 милиарда на $60 милиарда месечно на практика добавя $35 милиарда месечно доларова ликвидност. Той прогнозира, че това вливане на ликвидност ще противодейства на отрицателното движение на цените на криптовалутите, което ще доведе до изравняване на стойностите преди постепенното им покачване.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.