НАЧАЛО Други

До Куон предполагаемо е прехвърлил 10,000 BTC при срива на Terra

февруари 21, 2023 11:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
До Куон предполагаемо е прехвърлил 10,000 BTC при срива на Terra

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) твърди, че основателят на Terra До Куон е прехвърлил 10,000 биткойна (BTC), които в момента струват около четвърт милиард долара, докато екосистемата LUNA се е сривала през май миналата година.

В жалба от SEC регулаторът каза, че Куон е взел BTC от Terraform Labs и Luna Foundation Guard (LFG) и ги е прехвърлил в швейцарска банкова сметка.

SEC твърди, че досега BTC на стойност над $100 милиона са били конвертирани в кеш от юни миналата година насам.

Обвиняемите все още задържат ценни приходи от екосистемата Terraform. По-конкретно, ответниците са прехвърлили над 10,000 биткойна от сметките на платформите за криптоактиви Terraform и Luna Foundation Guard в нехостван портфейл или студен портфейл […]

Периодично от май 2022 г. насам Terraform и Куон са прехвърляли – и продължават да прехвърлят – Биткойн от този портфейл към финансова институция, базирана в Швейцария, и са конвертирали Биткойн в кеш.

В периода от юни 2022 г. до датата на настоящата жалба от тази швейцарска сметка са изтеглени над $100 милиона във фиатна валута.

Миналата седмица Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) официално обвини Куон в измама на инвеститорите във връзка с LUNA и Terra USD (UST).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Какво да следим тази седмица?


Както заяви председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) Гари Генслер:

Твърдим, че Terraform и До Куон не са предоставили на обществеността пълно, честно и вярно оповестяване, както се изисква за множество ценни книжа, свързани с криптоактиви, най-вече за LUNA и Terra USD. Също така твърдим, че те са извършили измама, като са повтаряли неверни и подвеждащи твърдения, за да изградят доверие, преди да причинят опустошителни загуби на инвеститорите…

Този случай показва докъде ще стигнат някои криптофирми, за да избегнат спазването на законите за ценните книжа, но също така демонстрира силата и ангажираността на отдадените обществени служители на SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене