НАЧАЛО Други

SEC обвинява Terraform Labs и До Куон в измама

февруари 17, 2023 21:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC обвинява Terraform Labs и До Куон в измама

Комисията по ценните книжа и фондовите борси обвини Terraform Labs и нейния главен изпълнителен директор До Куон в измама с ценни книжа, свързана с тяхната алгоритмина стабилна монета Terra USD (UST).

SEC твърди, че базираната в Сингапур компания и Куон са набрали милиарди от инвеститорите като са предлагали и продавали взаимосвързан пакет от ценни книжа за криптоактиви, много от които са били нерегистрирани сделки, включително “mAssets” и Terra USD.

Terraform и Куон предлагаха на пазара “ценни книжа под формата на криптоактиви”, за да реализират печалба, като например предлагаха Terra USD като “носеща доходност” стабилна монета. Алгоритмичните стабилни монети като Terra USD използват пазарни стимули чрез алгоритми, за да поддържат стабилна цена.

Terra USD обаче се срина през май, заличавайки милиарди долари от пазара, тъй като беше свързана с Luna – токенът за управление на мрежата, който е обвързан с UST.

Комисията по ценни книжа и борси твърди, че Terraform и Куон не са предоставили на обществеността пълна и вярна информация за редица ценни книжа, свързани с криптоактиви, най-вече за LUNA и Terra USD и са извършили измама като са повтаряли неверни и подвеждащи твърдения, за да изградят доверие, преди да причинят опустошителни загуби на инвеститорите.

Агенцията също така твърди, че компанията и Куон многократно са подвеждали и заблуждавали инвеститорите относно стабилността на UST и относно популярно корейско мобилно приложение за плащане, което използва блокчейн на Terra за уреждане на трансакции, които биха натрупали стойност за LUNA.

Комисията по ценните книжа и борсите подаде гражданска жалба в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк, в която се посочва, че екосистемата Terraform не е нито децентрализирана, нито финансова, а вместо това е измама, поддържана от така наречената алгоритмична стабилна монета, който обвиняемите контролират, а не от някакъв код.

В жалбата се отбелязва също така, че компанията тайно е обсъждала планове с неназована американска търговска фирма за закупуване на “големи количества” Terra USD, за да възстанови стойността преди срива на UST през май 2022 г. и е заблудила инвеститорите относно стабилността на Terra USD, когато той е загубил фиксацията си през май 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто зимата приключи, твърди макро стратег


Комисията по ценните книжа и фондовите борси твърди, че компанията и Куон са накарали инвеститорите да вярват, че обвързването на Terra USD е било възстановено от алгоритъм.

SEC също така споменава загубите, понесени от инвеститори на дребно, включително фармацевт в Калифорния, който взел заем от $400,000 срещу стойността на жилището си, за да купи Terra USD и художник във Върмонт, който инвестирал $20,000 в Terra USD, за да плати образованието на сина си в колеж, преди да загуби всичко.

Председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер обяви действията по принудително изпълнение, като заяви, че Terraform и Куон не са предоставили на обществеността пълна, честна и вярна информация, както се изисква за ценните книжа, свързани с криптоактиви.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене