НАЧАЛО Други

Джо Байдън закрива притежаван от Китай обект за копаене на крипто

15.05.2024 4:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джо Байдън закрива притежаван от Китай обект за копаене на крипто

На 13 май президентът Джо Байдън издаде директива, с която попречи на MineOne, собственост предимно на китайски граждани, да придобие недвижим имот в близост до стратегическа ракетна база в САЩ за целите на крипто добива.

Решението е породено от опасения за националната сигурност поради близостта на имота до военновъздушната база „Франсис Е. Уорън“, в която се намират междуконтинентални балистични ракети “Minuteman III”.

В резултат на това сделката е забранена, а MineOne и свързаните с нея лица са задължени да продадат всички дялове от собствеността върху имота в срок от 120 дни. Освен това те трябва да премахнат цялото оборудване и подобрения от обекта в рамките на 90 дни и да удостоверят завършването на тези действия.

През този период на MineOne и нейните филиали е забранен достъпът до имота и те трябва да гарантират спазването на заповедта, като предоставят ежеседмична информация на CFIUS, докато не бъдат изпълнени всички условия.

Министерството на финансите излезе с официално изявление, в което секретарят Джанет Л. Йелън подчерта ангажимента на президента Байдън за защита на националната сигурност и ролята на CFIUS като „пазач“ при предпазването от сделки, които представляват риск за важни военни обекти на САЩ.

Помощник-секретарят на Министерството на финансите по въпросите на сигурността на инвестициите Пол Розен потвърди очакванията на CFIUS за пълна, точна и навременна информация от участващите страни, като предупреди за решителни действия за справяне с рисковете за националната сигурност, включително за намеса на президента.

Тази заповед е в съответствие с предложения от Министерството на финансите данък върху потреблението на електроенергия от фирмите за добив на криптовалути, целящ да смекчи въздействието върху околната среда на търсенето на енергия от индустрията.

На фона на по-твърдата позиция на администрацията на Байдън спрямо крипто индустрията възникнаха спорове относно позицията ѝ по H.J. Res 109 – резолюция за анулиране на счетоводен бюлетин 121 на SEC. Белият дом изясни намерението си да наложи вето на резолюцията, като подчерта значението на защитата на инвеститорите и финансовата система от страна на SEC.

В отговор на регулаторната среда участниците в индустрията подкрепят про крипто политически кандидати. Coinbase стартира комитет за политически действия (PAC), наречен „Stand With Crypto“, за да подкрепи финансово кандидати, подкрепящи криптовалутите, като получи подкрепа от различни партии, включително Moonpay, чийто главен изпълнителен директор Иван Сото-Райт подчерта необходимостта от положително развитие на крипто иновациите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.