НАЧАЛО Други

Директорът на Celsius предполагаемо продължава да продава CEL

октомври 14, 2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Celsius предполагаемо продължава да продава CEL

Разследващият крипто измами Coffeezilla обвини основателя на Celsius Алекс Машински в предполагаеми разпродажби на над 10,000 токена CEL в ранните часове на 11 октомври.

Алекс Машински в последно време е обект на множество критики, че неговото лошо ръководство и лошо управление са допринесли за довеждането на Celsius до фалит.

Coffeezilla сподели туит, в който твърди, че Алекс Машински е разпродал хиляди токени CEL в множество портфейли.

Адресът, обозначен като Mashinsky Cashout Wallet, за който Coffeezilla твърди, че принадлежи на основателя на Celsius, премести около 10,000 CEL на 11 октомври.

Портфейлът на Машински, идентифициран от водещата платформа за анализ на данни Nansen, показва, че на 11 октомври около 10,000 токена CEL са били разменени за приблизително 9,300 USDC. Понастоящем портфейлът съдържа 170,000 CEL и около $23,863, което възлиза на общо около $186,600.

Директорите на Celsius осребряват токените си

Въпреки замразяването на тегленията за клиентите на Celsius от юни насам, се съобщава, че топ мениджърите на фалиралия крипто заемодател са осребрявали пари за сметка на средствата на клиентите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Valkyrie Funds ще ликвидира своя Биткойн ETF


Малко преди Celsius да подаде заявление за обявяване в несъстоятелност, Алекс Машински е изтеглил около $10 милиона. Машински обаче твърди, че е направил тегленията, за да се погрижи за данъчни разходи. На 8 август портфейлът на Машински в Нансен показва, че той е изтеглил още $28,242.

Появиха се и съобщения, че бившият CSO на Celsius Даниел Леон също е изтеглил милиони долари през май.

Кредитори на Celsius и риск от KYC

Повечето от съмнителните тегления от страна на ръководителите на Celsius бяха разкрити в документ от 14,000 страници, подаден от Celsius като част от процеса на несъстоятелност.

Въпреки че документът помогна за разобличаването на недобросъвестни участници на пазара като Алекс Машински, крипто общността нападна екипа за разкриването на KYC данните на кредиторите.

Много кредитори на Celsius изразиха опасения за своята безопасност, тъй като документът съдържа подробна информация за личните им данни, която може да бъде открадната от злонамерени индивиди.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.