НАЧАЛО Други

Директорът на Celsius предполагаемо продължава да продава CEL

14.10.2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Celsius предполагаемо продължава да продава CEL

Разследващият крипто измами Coffeezilla обвини основателя на Celsius Алекс Машински в предполагаеми разпродажби на над 10,000 токена CEL в ранните часове на 11 октомври.

Алекс Машински в последно време е обект на множество критики, че неговото лошо ръководство и лошо управление са допринесли за довеждането на Celsius до фалит.

Coffeezilla сподели туит, в който твърди, че Алекс Машински е разпродал хиляди токени CEL в множество портфейли.

Адресът, обозначен като Mashinsky Cashout Wallet, за който Coffeezilla твърди, че принадлежи на основателя на Celsius, премести около 10,000 CEL на 11 октомври.

Портфейлът на Машински, идентифициран от водещата платформа за анализ на данни Nansen, показва, че на 11 октомври около 10,000 токена CEL са били разменени за приблизително 9,300 USDC. Понастоящем портфейлът съдържа 170,000 CEL и около $23,863, което възлиза на общо около $186,600.

Директорите на Celsius осребряват токените си

Въпреки замразяването на тегленията за клиентите на Celsius от юни насам, се съобщава, че топ мениджърите на фалиралия крипто заемодател са осребрявали пари за сметка на средствата на клиентите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Valkyrie Funds ще ликвидира своя Биткойн ETF


Малко преди Celsius да подаде заявление за обявяване в несъстоятелност, Алекс Машински е изтеглил около $10 милиона. Машински обаче твърди, че е направил тегленията, за да се погрижи за данъчни разходи. На 8 август портфейлът на Машински в Нансен показва, че той е изтеглил още $28,242.

Появиха се и съобщения, че бившият CSO на Celsius Даниел Леон също е изтеглил милиони долари през май.

Кредитори на Celsius и риск от KYC

Повечето от съмнителните тегления от страна на ръководителите на Celsius бяха разкрити в документ от 14,000 страници, подаден от Celsius като част от процеса на несъстоятелност.

Въпреки че документът помогна за разобличаването на недобросъвестни участници на пазара като Алекс Машински, крипто общността нападна екипа за разкриването на KYC данните на кредиторите.

Много кредитори на Celsius изразиха опасения за своята безопасност, тъй като документът съдържа подробна информация за личните им данни, която може да бъде открадната от злонамерени индивиди.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

Докато Русия и Китай са подложени на натиск в Европа и САЩ, те намират доста по-положителен прием на Азиатска територия. 

21.06.2024 20:00 1 мин. четене

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.