НАЧАЛО Други

Директорът на Celsius предполагаемо продължава да продава CEL

октомври 14, 2022 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Celsius предполагаемо продължава да продава CEL

Разследващият крипто измами Coffeezilla обвини основателя на Celsius Алекс Машински в предполагаеми разпродажби на над 10,000 токена CEL в ранните часове на 11 октомври.

Алекс Машински в последно време е обект на множество критики, че неговото лошо ръководство и лошо управление са допринесли за довеждането на Celsius до фалит.

Coffeezilla сподели туит, в който твърди, че Алекс Машински е разпродал хиляди токени CEL в множество портфейли.

Адресът, обозначен като Mashinsky Cashout Wallet, за който Coffeezilla твърди, че принадлежи на основателя на Celsius, премести около 10,000 CEL на 11 октомври.

Портфейлът на Машински, идентифициран от водещата платформа за анализ на данни Nansen, показва, че на 11 октомври около 10,000 токена CEL са били разменени за приблизително 9,300 USDC. Понастоящем портфейлът съдържа 170,000 CEL и около $23,863, което възлиза на общо около $186,600.

Директорите на Celsius осребряват токените си

Въпреки замразяването на тегленията за клиентите на Celsius от юни насам, се съобщава, че топ мениджърите на фалиралия крипто заемодател са осребрявали пари за сметка на средствата на клиентите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Valkyrie Funds ще ликвидира своя Биткойн ETF


Малко преди Celsius да подаде заявление за обявяване в несъстоятелност, Алекс Машински е изтеглил около $10 милиона. Машински обаче твърди, че е направил тегленията, за да се погрижи за данъчни разходи. На 8 август портфейлът на Машински в Нансен показва, че той е изтеглил още $28,242.

Появиха се и съобщения, че бившият CSO на Celsius Даниел Леон също е изтеглил милиони долари през май.

Кредитори на Celsius и риск от KYC

Повечето от съмнителните тегления от страна на ръководителите на Celsius бяха разкрити в документ от 14,000 страници, подаден от Celsius като част от процеса на несъстоятелност.

Въпреки че документът помогна за разобличаването на недобросъвестни участници на пазара като Алекс Машински, крипто общността нападна екипа за разкриването на KYC данните на кредиторите.

Много кредитори на Celsius изразиха опасения за своята безопасност, тъй като документът съдържа подробна информация за личните им данни, която може да бъде открадната от злонамерени индивиди.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене