НАЧАЛО Биткойн

Valkyrie Funds ще ликвидира своя Биткойн ETF

октомври 13, 2022 12:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Valkyrie Funds ще ликвидира своя Биткойн ETF

Компанията за управление на крипто активи Valkyrie Funds обяви плановете си да ликвидира своя ETF Balance Sheet Opportunities (VBB).

Фирмата отбеляза, че след ликвидацията фондът ще бъде изваден от списъка на борсата Nasdaq в рамките на това, което компанията определи като текущ преглед на своите продукти. 

“Това действие беше предприето след задълбочена консултация с Борда на директорите на фирмата и идва, след като беше установено, че прекратяването на дейността на фонда е най-добрият начин на действие за всички участници”, заявиха от фонда. 

Целта е “да гарантира, че фирмата най-добре отговаря на търсенето на клиентите”, заяви Valkyrie Funds в прессъобщение

Борсово търгуваният фонд (ETF) е инвестиционен инструмент, ориентиран към Биткойн (BTC), който набра по-сериозна популярност през последната година. 

В навечерието на ликвидацията на ETF продукта акционерите могат да продават акциите си до 28 октомври, като не се очаква брокерските такси да се променят. До 31 октомври инвеститорите с акции ще получат парично разпределение, равно на нетната стойност на активите на техния дял.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Милиардер инвеститор споделя защо държи Биткойн


Продуктът на Valkyrie не е привлякъл голям интерес от страна на инвеститорите, въпреки че в него има позиции за фирми като производителя на електромобили Tesla (NASDAQ: TSLA) и MicroStrategy (MSTR).

Според съоснователя на фонда, Стивън Макклърг, Биткойн показва признаци на “конструктивно развитие с незначително увеличение на предлагането, държано от дългосрочни инвеститори”

Решението за ликвидация следва и съобщението на Valkyrie за разширяване на услугите си, за да предложи отделно управлявана сметка (SMA).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.