Home

Valkyrie Funds ще ликвидира своя Биткойн ETF

13.10.2022 12:24 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Valkyrie Funds ще ликвидира своя Биткойн ETF

Компанията за управление на крипто активи Valkyrie Funds обяви плановете си да ликвидира своя ETF Balance Sheet Opportunities (VBB).

Фирмата отбеляза, че след ликвидацията фондът ще бъде изваден от списъка на борсата Nasdaq в рамките на това, което компанията определи като текущ преглед на своите продукти. 

“Това действие беше предприето след задълбочена консултация с Борда на директорите на фирмата и идва, след като беше установено, че прекратяването на дейността на фонда е най-добрият начин на действие за всички участници”, заявиха от фонда. 

Целта е “да гарантира, че фирмата най-добре отговаря на търсенето на клиентите”, заяви Valkyrie Funds в прессъобщение

Борсово търгуваният фонд (ETF) е инвестиционен инструмент, ориентиран към Биткойн (BTC), който набра по-сериозна популярност през последната година. 

В навечерието на ликвидацията на ETF продукта акционерите могат да продават акциите си до 28 октомври, като не се очаква брокерските такси да се променят. До 31 октомври инвеститорите с акции ще получат парично разпределение, равно на нетната стойност на активите на техния дял.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Милиардер инвеститор споделя защо държи Биткойн


Продуктът на Valkyrie не е привлякъл голям интерес от страна на инвеститорите, въпреки че в него има позиции за фирми като производителя на електромобили Tesla (NASDAQ: TSLA) и MicroStrategy (MSTR).

Според съоснователя на фонда, Стивън Макклърг, Биткойн показва признаци на “конструктивно развитие с незначително увеличение на предлагането, държано от дългосрочни инвеститори”

Решението за ликвидация следва и съобщението на Valkyrie за разширяване на услугите си, за да предложи отделно управлявана сметка (SMA).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Биткойн: Оптимистична прогноза за втората половина на 2024 г.

В неотдавнашна актуализация Майкъл ван де Поуп, известен крипто анализатор, сподели оптимистичната си прогноза за представянето на Биткойн през втората половина на 2024 г.

18.07.2024 8:00 1мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на Етериум след старта на търговията с ETF

Мат Хоуган, главен инвестиционен директор в Bitwise Asset Management, прогнозира, че цената на Етериум може да се покачи след старта на Етериум ETF.

17.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн е готов за трети параболичен скок през настоящия цикъл според експерт

Известният крипто стратег Кевин Свенсън подчерта, че Биткойн (BTC) може да навлезе в третата си параболична фаза в рамките на настоящия пазарен цикъл, като направи сравнение с историческото му представяне през 2017 г.

17.07.2024 18:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.