НАЧАЛО Биткойн

Valkyrie Funds ще ликвидира своя Биткойн ETF

октомври 13, 2022 12:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Valkyrie Funds ще ликвидира своя Биткойн ETF

Компанията за управление на крипто активи Valkyrie Funds обяви плановете си да ликвидира своя ETF Balance Sheet Opportunities (VBB).

Фирмата отбеляза, че след ликвидацията фондът ще бъде изваден от списъка на борсата Nasdaq в рамките на това, което компанията определи като текущ преглед на своите продукти. 

„Това действие беше предприето след задълбочена консултация с Борда на директорите на фирмата и идва, след като беше установено, че прекратяването на дейността на фонда е най-добрият начин на действие за всички участници“, заявиха от фонда. 

Целта е „да гарантира, че фирмата най-добре отговаря на търсенето на клиентите“, заяви Valkyrie Funds в прессъобщение

Борсово търгуваният фонд (ETF) е инвестиционен инструмент, ориентиран към Биткойн (BTC), който набра по-сериозна популярност през последната година. 

В навечерието на ликвидацията на ETF продукта акционерите могат да продават акциите си до 28 октомври, като не се очаква брокерските такси да се променят. До 31 октомври инвеститорите с акции ще получат парично разпределение, равно на нетната стойност на активите на техния дял.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Милиардер инвеститор споделя защо държи Биткойн


Продуктът на Valkyrie не е привлякъл голям интерес от страна на инвеститорите, въпреки че в него има позиции за фирми като производителя на електромобили Tesla (NASDAQ: TSLA) и MicroStrategy (MSTR).

Според съоснователя на фонда, Стивън Макклърг, Биткойн показва признаци на „конструктивно развитие с незначително увеличение на предлагането, държано от дългосрочни инвеститори“

Решението за ликвидация следва и съобщението на Valkyrie за разширяване на услугите си, за да предложи отделно управлявана сметка (SMA).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Бичият пазар започна – твърди PlanB

Популярният анализатор с псевдоним „PlanB“ актуализира Биткойн (BTC) прогнозата си, след като криптовалутата стартира годината със силно рали.

февруари 4, 2023 11:20 1 мин. четене

Биткойн е една от най-горещите теми в света, ето защо – Робърт Кийосаки

Авторът на „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки каза, че най-горещите инвестиции на пазарите днес са Биткойн (BTC), както и благородните метали злато и сребро.

февруари 4, 2023 7:03 2 мин. четене

Биткойн: Ето какво стои зад възхода на BTC според Уили Ву

Анализаторът Уили Ву смята, че институциите могат да бъдат движещата сила зад неотдавнашното рали на Биткойн (BTC).

февруари 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Какво ще стане с Биткойн ако таванът на дълга на САЩ не бъде вдигнат?

Вчерашната среща между Байдън и Маккарти на пресконференцията на Федерален комитет по операциите на открития пазар (FOMC) не доведе до споразумение за тавана на дълга в САЩ.

февруари 3, 2023 9:04 2 мин. четене