НАЧАЛО Други

Директорът на Coinbase ще инвестира близо $50 милиона в научни изследвания

октомври 20, 2022 13:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Coinbase ще инвестира близо $50 милиона в научни изследвания

Брайън Армстронг - главен изпълнителен директор на Coinbase разкри плановете си да продаде 2% от дяловете си в крипто борсата, за да финансира решението на някои от най-големите проблеми в света.

Според иформацията компаниите, които той планира да финансира са NewLimit и ResearchHub.

NewLimit се фокусират върху “лекуване на заболявания, свързани с възрастта, за да удължат продължителността на човешкото здраве” и “разработват лекарства за епигенетично препрограмиране за лечение на заболявания с големи неудовлетворени нужди“.

ResearchHub е инструмент за открито публикуване и обсъждане на научни изследвания. Потребителите на платформата получават възнаграждение ResearchCoin (RSC) за публикуване, рецензиране, критикуване и сътрудничество в отворен режим.

Главният изпълнителен директор сподели, че обявяването на продажбата е с цел да се избегне погрешно тълкуване и предизвикване на слухове, които биха могли да навредят още повече на затруднените акции на борсата.

Армстронг заяви, че планира да остане на сегашната си позиция в Coinbase (COIN) още много дълго време. Той отбеляза, че остава много бичи настроен по отношение на криптовалутите и е фокусиран върху разрастването на Coinbase, но би искал да допринесе и по различен начин.

Акциите на COIN

Понастоящем Брайън Армстронг притежава 16% дял в Coinbase и контролира 59.5% от акциите с право на глас. Цената на акциите на компанията спадна с 8% в петък и се търгуват на $63.19 към момента на публикуване. Това е спад от около 74% по отношение на показателите от началото на годината.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 5 възможности, които предоставя мечия пазар


Неотдавнашни партньорства на Coinbase

Наскоро Coinbase сключи партньорство с Google Cloud, за да даде възможност за крипто плащания. Борсата също така получи лиценз за работа в Сингапур, което е сигнал за по-нататъшно разширяване на дейността на компанията в Азия.

Неотдавна базираната в САЩ крипто борса влезе в друго партньорство с BlackRock – най-големия мениджър на активи в света. Целта им е клиентите на BlackRock да могат да търгуват и управляват Биткойн (BTC) свързвайки Coinbase Prime с Aladdin.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.