НАЧАЛО Други

Директорът на Coinbase ще инвестира близо $50 милиона в научни изследвания

октомври 20, 2022 13:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Coinbase ще инвестира близо $50 милиона в научни изследвания

Брайън Армстронг - главен изпълнителен директор на Coinbase разкри плановете си да продаде 2% от дяловете си в крипто борсата, за да финансира решението на някои от най-големите проблеми в света.

Според иформацията компаниите, които той планира да финансира са NewLimit и ResearchHub.

NewLimit се фокусират върху „лекуване на заболявания, свързани с възрастта, за да удължат продължителността на човешкото здраве“ и „разработват лекарства за епигенетично препрограмиране за лечение на заболявания с големи неудовлетворени нужди„.

ResearchHub е инструмент за открито публикуване и обсъждане на научни изследвания. Потребителите на платформата получават възнаграждение ResearchCoin (RSC) за публикуване, рецензиране, критикуване и сътрудничество в отворен режим.

Главният изпълнителен директор сподели, че обявяването на продажбата е с цел да се избегне погрешно тълкуване и предизвикване на слухове, които биха могли да навредят още повече на затруднените акции на борсата.

Армстронг заяви, че планира да остане на сегашната си позиция в Coinbase (COIN) още много дълго време. Той отбеляза, че остава много бичи настроен по отношение на криптовалутите и е фокусиран върху разрастването на Coinbase, но би искал да допринесе и по различен начин.

Акциите на COIN

Понастоящем Брайън Армстронг притежава 16% дял в Coinbase и контролира 59.5% от акциите с право на глас. Цената на акциите на компанията спадна с 8% в петък и се търгуват на $63.19 към момента на публикуване. Това е спад от около 74% по отношение на показателите от началото на годината.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 5 възможности, които предоставя мечия пазар


Неотдавнашни партньорства на Coinbase

Наскоро Coinbase сключи партньорство с Google Cloud, за да даде възможност за крипто плащания. Борсата също така получи лиценз за работа в Сингапур, което е сигнал за по-нататъшно разширяване на дейността на компанията в Азия.

Неотдавна базираната в САЩ крипто борса влезе в друго партньорство с BlackRock – най-големия мениджър на активи в света. Целта им е клиентите на BlackRock да могат да търгуват и управляват Биткойн (BTC) свързвайки Coinbase Prime с Aladdin.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене