НАЧАЛО Блокчейн

DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

март 20, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

По данни на DeFillama обемът на транзакциите на децентрализираната борса (DEX) Arbitrum наскоро е достигнал нови върхове.

През последните две седмици DEX транзакциите са се увеличили с 32.41% до $4.34 милиарда като през седмицата, започваща на 5 март, скокът достигна $3.28 милиарда.

Към 20 март дневният обем на транзакциите в Arbitrum достигна $535 милиона и се нарежда на второ място след Етериум (ETH) и е почти два пъти по-голям от този в Binance Smart Chain (BSC). Петте най-големи DEX-а на Arbitrum са Uniswap, SushiSwap, ZyberSwap, Camelot и Balancer.

През последните седем дни тези платформи станаха свидетели на среден ръст на обема на търговията от над 40% като Camelot отбеляза най-голямо увеличение с 95% до $38.45 милиона, а ZyberSwap отбеляза незначителен ръст от 2.84% до $61.41 милиона.

Uniswap остава доминиращата DEX платформа в Arbitrum като на нея се падат 48% от всички сделки в мрежата от втори слой.

Общата заключена стойност (TVL) на активите в Arbitrum, се е увеличила с повече от 20% до $3.85 милиарда през последните седем дни, според L2beats. Освен това в мрежата са били заключени 2.15 милиона ETH токена.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн скочи над $28,000 – икономическата несигурност се засилва


GMX е доминиращият DeFi протокол на Arbitrum, който контролира 28.27% от общия TVL на мрежата.

Въпреки неотдавнашните проблеми с доминиращата стабилна монета в мрежата, USD Coin (USDC), решението от втори слой, продължи да отбелязва увеличение на притока на стабилни монети. През периода в мрежата имаше по-голям приток на USDT на Tether и алгоритмичната стабилна монета DAI в сравнение с USDC. Притокът на щатски долари в Arbitrum се повиши с 9% до $1.59 милиарда.

През периода на покачване на TVL tps (транзакции в секунда) на Arbitrum се повиши с 80.82% до 10.82.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Фондация TON предложи изгарянето на 50% от възнаграждението на валидаторите

Фондацията TON предложи да се въведе механизъм за изгаряне, който да унищожава 50% от всички такси за транзакции в мрежата TON.

юни 2, 2023 16:46 2 мин. четене

Deutsche Telekom си партнира с Polygon, разширявайки влиянието на блокчейн

Компанията майка на един от най-големите доставчици на клетъчни услуги в Съединените щати обяви участието си като валидатор в Polygon (MATIC), мрежа за мащабиране от втори слой.

юни 2, 2023 12:00 2 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Opera интегрира MultiversX за следващото ниво на Web3

MultiversX, блокчейн платформа с фокус върху метавселената, обяви партньорство с крипто браузъра на Opera, за да интегрира безпроблемно своята разрастваща се екосистема.

май 20, 2023 17:58 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.