НАЧАЛО Други

SEC предаде ключови документи в делото срещу Ripple

21.10.2022 15:33 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC предаде ключови документи в делото срещу Ripple

Ripple Labs, организацията зад XRP токена, постигна победа в дългогодишното си дело с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

Фирмата получи ключови документи, които могат да ѝ помогнат в борбата с регулаторната агенция.

След 18 месеца и шест съдебни разпореждания Ripple получи в ръцете си това, което стана известно като документите на Хинман – вътрешни проекти на SEC и имейли, свързани с изказване на бивш директор преди повече от четири години.

Речта бе произнесена от Уилям Хинман, който тогава беше директор на отдела за корпоративни финанси на SEC. Тя е значителна, тъй като в нея се заявява, че Етериум не се счита за ценна книга от агенцията. Главният адвокат на Ripple сподели следното в Twitter:

Повече от 18 месеца и 6 съдебни разпореждания по-късно най-накрая разполагаме с документите на Хинман (вътрешни имейли на SEC и проекти на прословутата му реч от 2018 г.). Въпреки че засега те остават поверителни (по настояване на SEC), мога да кажа, че борбата за получаването им си заслужаваше.

Защитата на Ripple се основава на аргумента, че ако тогава ETH не е бил считан за ценна книга, защо XRP – който вероятно е по-скоро валута – се определя като ценна книга? 

Финтех компанията неколкократно се е опитвала да се сдобие с документите в рамките на делото, докато SEC се е опитала да откаже поне три пъти. Аргументите на регулатора бяха отхвърлени през февруари и през април от съдия Сара Нетбърн в Южния окръжен съд на Ню Йорк. 

В края на миналия месец съдия Анализа Торес отново се произнесе срещу опитите на SEC да укрие документите за трети път. 

“Винаги съм се чувствал добре по отношение на нашите правни аргументи и сега се чувствам още по-добре”, каза Алдероти в своите туитове. 

Изглежда Алдероти е оптимист по отношение на шансовете на Ripple да спечели делото.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Polygon (MATIC) скача поради значително разрастване на мрежата


Резултатът от делото може да има по-широки последици за индустрията, тъй като може да установи прецедент за това как криптовалутата се регулира и третира.

Междувременно Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) твърди – още от момента на завеждането на иска през 2020 г. – че Ripple и двама от нейните ръководители, бившият и настоящият главен изпълнителен директор Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, са нарушили законите за ценните книжа през 2013 г., когато са се опитали да наберат средства, без предварително да се регистрират в агенцията. От друга страна много лица от индустрията, както и други регулатори в САЩ, споделят, че под ръководството на Гари Генслер агенцията се опитва да разшири правомощията си прекомерно. Друга критика е, че SEC използва твърде много правоприлагащи действия и не комуникира с крипто бизнесите по честен и прозрачен начин.

Ripple многократно е отричала твърденията, че преди повече от девет години е набрала над $1.3 милиарда при продажбата на XRP токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “SEC предаде ключови документи в делото срещу Ripple”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.