НАЧАЛО Други

Binance се споразумя със CFTC за $2.7 милиарда

19.12.2023 10:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance се споразумя със CFTC за $2.7 милиарда

Binance наскоро финализира споразумение на стойност $2.7 милиарда с Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).

Споразумението адресира обвиненията, че борсата дава възможност за неоторизирани търговия с криптовалути и недостатъчно прилагане на мерки срещу пране на пари.

Одобрен от федерален съдия през декември, споразумението налага Bunance да плати гражданско наказание от $1.35 милиарда. Освен това, това налага разпределението на $1.35 милиарда, за които се предполага, че е спечелено от търговски такси с американски клиенти.

Чанпен Джао, основателят и бивш изпълнителен директор на Binance, лично допринася със $150 милиона за това споразумение.

Резолюцията произтича от разследване, което откри, че Binance активно е търсила бизнес, базиран в САЩ, въпреки знанието, че техните предложения за криптовалути са нарушили регулациите на CFTC.

Като част от споразумението Binance се ангажира със съществени промени в корпоративното управление, по-специално създаването на независим съвет на директорите.

След разследването Джао се оттегли като изпълнителен директор на Binance и подаде оставка от ролята си на председател на Binance.us, търговската платформа, ориентирана към САЩ.

Въпреки че Джао поддържа финансов интерес към Binance, той вече не изпълнява никакви оперативни или управленски отговорности на Binance.us, който действа автономно от глобалната борса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

12.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.