НАЧАЛО Други

ИЗВЪНРЕДНО: Директорът на Binance се призна за виновен в делото срещу правителството на САЩ

ноември 21, 2023 19:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ИЗВЪНРЕДНО: Директорът на Binance се призна за виновен в делото срещу правителството на САЩ

Ръководителят на Binance, водещата световна борса за криптовалути, се готви да се оттегли и да признае, че е нарушил американските закони за борба с прането на пари, твърдят запознати със ситуацията.

Чанпен Джао, основателят на Binance, ще направи признание за вина пред федерален съд в Сиатъл. Заедно с признанието на Джао, самата Binance, която е собственост на Джао, ще признае наказателното обвинение и ще се съгласи да плати глоби на обща стойност $4.3 милиарда. Тези глоби обхващат споразумения за разрешаване на граждански искове, повдигнати от регулаторните органи.

Това споразумение ще отбележи приключването на мащабните разследвания на Binance. Джао създаде компанията през 2017 г., превръщайки я в ключов субект в рамките на световния крипто пазар. Продължаващите проверки обаче, особено настоящото разследване, хвърлиха сянка върху компанията, въпреки първоначалния ѝ пазарен растеж след краха на FTX, основен офшорен конкурент, миналата година.

Неотдавнашните напускания на ръководни кадри на Binance и значителните съкращения през тази година отразяват трудностите на компанията в навигирането на американските разследвания.

Съгласно условията Джао ще запази мажоритарната си собственост в Binance, но ще му бъде забранено да заема изпълнителна длъжност в компанията. Произнасянето на присъдата за Джао е насрочено за по-късна дата.

Това решение наподобява предишно дело, включващо ръководители на BitMEX – борса, специализирана в крипто деривати, базирана на Сейшелските острови. В този случай бившият главен изпълнителен директор Артър Хейс се призна за виновен за нарушаване на законите за борба с прането на пари и беше осъден на две години условно, като избегна потенциален затвор от 6 до 12 месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.