НАЧАЛО Алткойни

Decred (DCR) скочи със 130% за ден

август 6, 2022 18:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Decred (DCR) скочи със 130% за ден

Към момента от началото на август повечето активи не отчитат значителни печалби. 

Въпреки това автономната цифрова валута Decred (DCR) е сред открояващите се активи, които записват значителни печалби, противопоставяйки се на движението на пазарните цени. 

Към момента на публикуване криптовалутата се търгува на цена от $43, записвайки ръст от 57% в рамките на последните 24 часа. На 6 август активът достигна връх от $63.8, според данни на CoinMarketCap.

Алткойнът претърпя значителна ценова корекция през 2022 г. в съответствие с общата пазарна разпродажба. Активът остава значително под високите стойности от 2021 г., когато достигна рекордната цена от $246.

Последният скок в стойността на DCR е свързан с засиленото развитие на мрежата, което цели да тласне блокчейна към масово използване. В този случай водещият разработчик на Decred сподели актуализирано предложение за надграждане на уебсайта и съобщения, като отбеляза, че то вече е подготвено и само чака разрешение за възстановяване на разходите и внедряване. Като цяло обновяването на уебсайта ще опрости транзакциите за потребителите. 

В актуализацията се казва:

Съобщенията бяха опростени, за да се съсредоточат върху най-критичните аспекти на проекта, като ги описват по начин, който е по-разбираем за обикновения човек. Части от уебсайта, които се смятат за излишни или разхвърляни, са премахнати, което опростява сайта като цяло. Сайтът е готов да бъде внедрен и да замени съществуващия сайт, ако предложението бъде одобрено.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Криптовалутите нямат място в частното банкиране“ – Pictet Group


Decred съществува от шест години и се отличава отчасти с хибридния механизъм, който го захранва, като комбинира доказателство за работа (PoW) и доказателство за залог (PoS). Съгласно протокола на потребителите е гарантирано, че нито една организация или физическо лице не може да контролира потока от транзакции или да прави промени без одобрението на общността.

Напоследък механизмите за консенсус станаха гореща тема. Както отразихме, като ЕЦБ предупреди, че има висока вероятност всички криптовалути, използващи доказателство за работа, вероятно ще бъдат забранени. Напоследък все повече проекти стартират с PoS или избират да мигрират към този механизъм, тъй като той се разглежда като по-екологичен от PoW.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

Ankr (ANKR) скочи с почти 60% за час след важно обявление

Доставчикът на децентрализирана блокчейн инфраструктура Ankr получава сериозен тласък, но не само на котировките си.

август 12, 2022 8:27 1 мин. четене

Какво да очакваме от BabyDoge?

Ралито от 40%, което видяхме на 9 август при BabyDoge, за съжаление избледня и сега меме криптовалутата се връща към нови дъна.

август 11, 2022 14:20 1 мин. четене