НАЧАЛО Алткойни

Decentraland сред кредиторите на Genesis – какво се случва с цената на MANA?

януари 21, 2023 18:04 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Decentraland сред кредиторите на Genesis – какво се случва с цената на MANA?

Трима ръководители на Decentraland, включително двама съоснователи и финансовият директор на платформата, са посочени сред най-големите кредитори на фалиралата крипто компания Genesis Global.

Наскоро Decentraland (MANA) разкри позицията си по отношение на продължаващите проблеми с Genesis като предостави яснота на инвеститорите и потребителите на мрежата. Според официален туит на 21 януари фондация Decentraland е имала кредит от около $7.8 милиона към Genesis.

Decentraland сред кредиторите на Genesis

Съоснователите на Decentraland Естебан Ордано и Ари Мейлих и финансовият директор на платформата Сантяго Еспонда са включени в списъка на 50-те най-големи невътрешни необезпечени вземания към Genesis, която в четвъртък подаде молба за защита от фалит по глава 11 в САЩ.

Криптозаемодателят разкри имената на най-големите си кредитори в същия ден, в който подаде молба за обявяване в несъстоятелност, сред които са криптоборсата Gemini, търговският гигант Cumberland, Mirana, MoonAlpha Finance и New Finance Income Fund на VanEck.

Компания, наречена Heliva International Corp, също се появи в списъка с вземане от $55 милиона. Фирмата посочи финансовия директор на Decentraland Сантяго Еспонда като лице за контакт.

Освен Еспонда, по-внимателно разглеждане на документа разкрива, че двамата съоснователи на Decentraland също са посочени с имейл адреси, които не са на Decentraland.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн: Очаква ни огромен пробив до $30,000 – твърди анализатор


Ордано, който в момента е съветник в Decentraland, е посочен като лице за контакт за друга компания, наречена Winah Securities, на която Genisis дължи около $27 милиона. Забележително е, че документът показва, че Winah се намира на същия етаж в същата сграда като Heliva.

И накрая, Genesis дължи $20 милиона на компанията за игри на Мейлих Big Time Studios. Според профила му в LinkedIn Ари Мейлих е съосновател на Decentraland и работи там до април 2020 г. като ръководител на проекта, когато напуска платформата, за да създаде собствената си компания Big Time Studios. Той също така остава съветник на Decentraland.

Genesis подава молба за защита от фалит

В крайна сметка Genesis подаде молба за защита от фалит по глава 11 в четвъртък след седмици на спекулации относно финансовото състояние на криптозаемодателя. Genesis Global Holdco LLC, плюс дъщерните дружества Genesis Global Capital LLC и Genesis Asia Pacific Pte, бяха включени в заявлението за обявяване в несъстоятелност.

В подадената молба Genesis оценява повече от 100,000 кредитори и 1-10 милиарда долара задължения, както и активи. Другите две дружества, Genesis Global Capital LLC и Genesis Asia Pacific Pte, оценяват активите и задълженията си съответно на $100 милиона и $500 милиона.

Според доклад на Bloomberg Genesis се стреми да използва процедурата по глава 11, за да набере средства или да продаде активи. Ако тези усилия се окажат безрезултатни, кредиторите ще се окажат собственици на реорганизирания бизнес. Компанията разполага и с парични средства в размер на $150 милиона, които ще бъдат използвани за финансиране на процеса на несъстоятелност.

Genesis обяви, че спира обратното изкупуване и отпускането на нови заеми в средата на ноември миналата година след срива на криптоборсата FTX, като заяви, че “необичайните заявки за теглене” надхвърлят “текущата ѝ ликвидност”.

Цена на Decentraland (MANA)

За щастие, ситуацията с Genesis изглежда не се отрази на цената на MANA, тъй като тя продължи да се покачва. Данни от CoinMarketCap разкриха, че MANA регистрира над 15% дневен ръст и към момента на писане на статията се търгуваше на цена от $0.735 с пазарна капитализация от над $1.5 милиарда.

Докато цената на MANA се увеличаваше, блокчейн метриките сочат към друг сценарий. Например, коефициентът MVRV на MANA намаля през последната седмица. Дейността по разработване също се понижи, което е негативен сигнал за мрежата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези два алткойна са изключително подценени – фирма за блокчейн анализи


Данните на CryptoQuant разкриха, че борсовият резерв на MANA се увеличава, което предполага по-висок натиск от страна на продавачите. Не само това, но и индексът на относителната сила (RSI) и стохастичният осцилатор на MANA бяха в зоната на “свръхкупени”, което може допълнително да увеличи натиска от страна на продавачите и да доведе до спад на цената в краткосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ChatGPT прогнозира цената на Cardano: Tradecurve обявява функционалността на Connect Wallet

В последно време Cardano и Tradecurve са актуални теми в динамичния и често променлив крипто пеизаж. Докато Cardano, играчът ветеран, се намира в ключов момент на ценово движение, Tradecurve, изгряващата звезда, привлича вниманието с най-новата си функция за свързване на портфейли.

май 30, 2023 10:03 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 10:02 3 мин. четене

Топ меме криптовалута за инвестиция през юни 2023 г.

Меме криптовалутите превземат света към момента, така че не е лесно да отдадете на “изкушението” и да се включите в този атрактивен сектор от криптовалутите.

май 30, 2023 10:01 5 мин. четене

Прогноза за цената на Filecoin за 2023 г. – не пропускайте Aptos и Collateral Network

Нарастващото търсене на дигитално съхранение на данни стимулира растежа на Filecoin (FIL), но накъде ще се насочи токенът FIL през 2023 г.?

май 30, 2023 10:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.