НАЧАЛО Други

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

Биткойн тръстът на Grayscale (GBTC) управлява активи за над $10 милиарда и в края на миналата година се търгуваше с рекордна отстъпка спрямо нетната стойност на активите.

Според информацията продажбите са съсредоточени върху Етериум (ETH) фонда. Конгломератът иска да продаде около една четвърт от дяловете си в него, за да набере $22 милиона в няколко сделки от 24 януари насам. Компанията продава на цена от около $8 за акция, въпреки че всяка акция има ETH стойност равняваща се на $16 .

Разпродажбата е с цел DCG да набере средства, за да подкрепи фалиралите си звена свързани с Genesis, опитвайки се да запази най-печелившите от тях.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената


DCG (компанията майка на Genesis) и Genesis постигнаха споразумение с група кредитори, възнамерявайки да продадат бизнеса на дъщерното си дружество Genesis Global Trading, както и кредитното му звено, което се преструктурира чрез обявяване в несъстоятелност.

Също така условията на споразумението предвиждат DCG да замени съществуващ запис на заповед на стойност $1.1 милиарда с падеж през 2032 г. за конвертируеми привилегировани акции. Освен това конгломерата ще рефинансира съществуващите си срочни заеми за 2023 г. на обща стойност $526 милиона и ще ги направи изплатими на кредиторите.

Споразумението има за цел да възстанови средствата на кредиторите на компанията с приблизително $0.80 на депозиран долар и възможност да достигне $1.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене