НАЧАЛО Други

Крипто компанията Bakkt планира потенциална продажба

08.06.2024 22:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто компанията Bakkt планира потенциална продажба

Акциите на Bakkt отбелязаха значителен ръст от до 30% в петък, след като беше съобщено, че крипто компанията проучва потенциална продажба.

Според Bloomberg Bakkt е ангажирал финансов съветник за оценка на различни стратегически опции, включително възможна продажба.

Въпреки тези съображения източници, запознати с въпроса, заявиха, че окончателно решение не е взето. Оценен на $255 милиона, Bakkt все пак може да избере да остане независимa. Компанията, известна със своята услуга за крипто попечителство и платформа за търговия за институционални инвеститори, видя, че цената на акциите й се колебае значително, с връх в рамките на деня от $24.74 на 7 юни, преди да затвори на $19.04. През последната година цената на акциите на Bakkt варира от най-високата стойност от $68.75 до най-ниската от $5.57.

Освен това Bakkt обяви партньорство с Crossover Markets за разработване на новата си крипто електронна комуникационна мрежа, „BakktX“. Това сътрудничество е насочено към засилване на позицията му като съвместимо място за търговия за институционални клиенти. Рей Камрат, главен търговски директор на Bakkt, подчерта стратегическото значение на това развитие.

Потенциалната продажба идва на фона на вълна от сливания и придобивания в крипто индустрията. Например Robinhood наскоро обяви планове за придобиване на крипто борсата Bitstamp за $200 милиона . Междувременно американският Биткойн майнинг гигант Riot Platforms се стреми да придобие канадския си конкурент Bitfarms за $950 милиона.

По-рано тази година Bakkt изрази съмнения относно способността си да продължи да работи и спомена за потенциално премахване от Нюйоркската фондова борса. Компанията, която стана публична чрез сливане през 2021 г., отчете нетна загуба от $21.3 милиона през първото тримесечие на тази година, подобрение спрямо загубата от $44.9 милиона през предходната година. Общите приходи обаче отбелязаха значително увеличение до $855 милиона от $13 милиона.

Докато Bakkt все още не е коментирал официално потенциалната продажба, развитието показва значително движение в рамките на крипто пазара, отразявайки динамичния характер на индустрията и продължаващата консолидация сред ключовите играчи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.