НАЧАЛО Други

Крипто индустрията се обединява против SEC в делото срещу Binance

октомври 3, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто индустрията се обединява против SEC в делото срещу Binance

С наближаването на съдебния процес срещу Сам Банкман-Фрийд в Ню Йорк индустрията на дигиталните активи се обединява срещу правителството на САЩ по делото на друга влиятелна крипто компания: Binance.

Circle Internet Financial Ltd., емитент на стабилни монети, и Paradigm Operations, крипто инвестиционен фонд, представиха тази седмица документи, в които твърдят, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) е превишила юрисдикцията си, когато през юни повдигна обвинения срещу най-голямата крипто борса в света.

SEC обвини Binance в участие в това, което регулаторът определи като “обширна мрежа от измами, конфликти на интереси, липса на оповестяване и изчислено заобикаляне на закона“.

Binance окачестви жалбата като “разочароваща“, заявявайки, че е участвала в добросъвестни преговори със SEC за разрешаване на въпроса.

Paradigm подаде кратък отговор в подкрепа на неотдавнашното искане на Binance за прекратяване на делото. Крипто фондът твърди в своята жалба, че SEC е преследвала “непоследователен подход” към регулирането на криптоактивите и че тези усилия се основават на “погрешно твърдение“, че крипто попада в обхвата на съществуващите закони.

Circle, емитентът на стабилната монета USDC и миноритарен собственик на конкурента на Binance – Coinbase Global Inc. подаде молба за “подкрепа на нито една от страните“. Това подаване е начин да се протестира срещу решението на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да класифицира стабилната монета BUSD на Binance като нерегистрирана ценна книга.

По-рано тази седмица видни фигури от крипто индустрията, включително главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг и Майк Новограц от Galaxy Digital, се спуснаха към Капитолийския хълм, за да убедят политиците в значимостта на сектора за икономиката на САЩ.

Coinbase е активна на няколко фронта. Наред със собствения си правен спор с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), борсата мобилизира крипто заинтересованите страни да се застъпят за индустрията преди изборите в САЩ през 2024 г. и подкрепи правна битка за оспорване на правителствените действия срещу миксера за монети Tornado Cash.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.