НАЧАЛО Крипто Крими

SEC заведе дело срещу одитора на фалиралата крипто борса FTX

октомври 2, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC заведе дело срещу одитора на фалиралата крипто борса FTX

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) започна съдебни действия срещу Prager Metis - счетоводна компания, която е имала бизнес отношения с вече фалиралата крипто борса FTX.

Това развитие на събитията съвпада с наближаващия съдебен процес срещу съоснователя на FTX и бивш главен изпълнителен директор, Сам Банкман-Фрийд.

В изявление, публикувано на 29 септември, SEC твърди, че Prager Metis е нарушила множество разпоредби, отнасящи се до независимостта на одиторите, като същевременно е подпомагала различни клиенти в нарушение на американските закони за ценните книжа.

Ищецът твърди, че от декември 2017 г. до октомври 2020 г. Prager Metis неправомерно са вмъкнали в своите писма за ангажимент клаузи за обезщетение в над 200 одита, прегледи и проверки, което е подкопало безпристрастността на компанията по отношение на тези споразумения.

За пояснение, клаузите за обезщетение са разпоредби в писмото за ангажимент, които очертават компенсация или предпазна мярка за одиторското дружество в случай на конкретни загуби или събития.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси твърди, че включвайки такива клаузи в договорите си с клиенти, бившият одитор на FTX е въвел конфликт на интереси, който е компрометирал неговата независимост, което представлява нарушение на федералното законодателство за ценните книжа на САЩ.

Освен това регулаторният орган на пазара на ценни книжа в САЩ твърди, че Prager Metis, предполагаемо компрометирайки своята безпристрастност, са одобрили различни счетоводни отчети за своите клиенти, някои от които впоследствие са били представени на Комисията.

Освен това обвиненията на SEC срещу одиторското дружество обхващат неуспеха му да уведоми клиентите си за нарушенията на законите за ценните книжа, дори след като е било уведомено от Съвета за надзор на счетоводството на публичните дружества.

Важно е да се отбележи, че искът на SEC не споменава конкретно FTX или други клиенти на Prager Metis. Въпреки това крипто общността следи отблизо това правно действие на Комисията, като се има предвид връзката между несъстоятелната борса и счетоводната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.