НАЧАЛО Други

Coinbase влиза в партньорство с MakerDAO

октомври 27, 2022 12:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase влиза в партньорство с MakerDAO

Aмериканската крипто борса Coinbase си партнира с MakerDAO в сделка за попечителство, която почти удвоява наличностите на борсата от USDC.

Според споразумението MakerDAO – децентрализираната автономна организация (DAO), която стои зад стабилната монета DAI, ще депозира до $1.6 милиарда от своите USDC притежания в Coinbase Prime.

Под попечителството на Coinbase, MakerDAO ще печели до 1.5% възнаграждение от USDC, стабилна монета, базирана на Етериум (ETH), обвързана с долара. MakerDAO няма да трябва да плаща такси за попечителство. Според неотдавнашна анкета сделката е била подкрепена от над 75% от общността на MakerDAO.

От Coinbase твърдят, че преди сделката са държали USDC на стойност $1.7 милиарда от името на клиенти. Партньорството с MakerDAO почти ще удвои тази сума. Компанията също така сподели, че това е първият път, в който нейната програма за награди с USDC привлича институционален клиент.

Главният изпълнителен директор на Coinbase – Брайън Армстронг сподели:

Чудесно е да видим, че Coinbase Prime предоставя попечителство на DAO като MakerDAO, а това е чудесен начин да продължим да подкрепяме USDC. Ще бъдем щастливи да работим с повече DAO с течение на времето.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA): Позитивните развития тласкат цената нагоре


От компанията споделиха:

Coinbase вярва, че стабилните монети ще бъдат част от решението за създаване на отворена финансова система, която е едновременно по-ефективна и по-справедлива. Ние съосновахме Centre, за да инвестираме в създаването на USDC и оттогава токена се превърна във втората по пазарна капитализация стабилна монета. Твърдо вярваме, че USDC ще бъде ключов компонент на новата финансова парадигма, тъй като помага да се преодолее пропастта между световете на криптовалутите и фиатните валути.

През 2018 г. от Coinbase взеха участие в създаването на USDC, като съоснова консорциума Centre заедно с технологичната компания за peer-to-peer плащания Circle.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене