НАЧАЛО Други

Coinbase влиза в партньорство с MakerDAO

октомври 27, 2022 12:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase влиза в партньорство с MakerDAO

Aмериканската крипто борса Coinbase си партнира с MakerDAO в сделка за попечителство, която почти удвоява наличностите на борсата от USDC.

Според споразумението MakerDAO – децентрализираната автономна организация (DAO), която стои зад стабилната монета DAI, ще депозира до $1.6 милиарда от своите USDC притежания в Coinbase Prime.

Под попечителството на Coinbase, MakerDAO ще печели до 1.5% възнаграждение от USDC, стабилна монета, базирана на Етериум (ETH), обвързана с долара. MakerDAO няма да трябва да плаща такси за попечителство. Според неотдавнашна анкета сделката е била подкрепена от над 75% от общността на MakerDAO.

От Coinbase твърдят, че преди сделката са държали USDC на стойност $1.7 милиарда от името на клиенти. Партньорството с MakerDAO почти ще удвои тази сума. Компанията също така сподели, че това е първият път, в който нейната програма за награди с USDC привлича институционален клиент.

Главният изпълнителен директор на Coinbase – Брайън Армстронг сподели:

Чудесно е да видим, че Coinbase Prime предоставя попечителство на DAO като MakerDAO, а това е чудесен начин да продължим да подкрепяме USDC. Ще бъдем щастливи да работим с повече DAO с течение на времето.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA): Позитивните развития тласкат цената нагоре


От компанията споделиха:

Coinbase вярва, че стабилните монети ще бъдат част от решението за създаване на отворена финансова система, която е едновременно по-ефективна и по-справедлива. Ние съосновахме Centre, за да инвестираме в създаването на USDC и оттогава токена се превърна във втората по пазарна капитализация стабилна монета. Твърдо вярваме, че USDC ще бъде ключов компонент на новата финансова парадигма, тъй като помага да се преодолее пропастта между световете на криптовалутите и фиатните валути.

През 2018 г. от Coinbase взеха участие в създаването на USDC, като съоснова консорциума Centre заедно с технологичната компания за peer-to-peer плащания Circle.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на блокчейн протокол изчезва безследно

На 31 май екипът на мултиверижния протокол Multichain направи съобщение, в което заяви, че среща трудности да се свърже със своя главен изпълнителен директор, който е идентифициран само като “Zhaojun”.

юни 1, 2023 9:00 2 мин. четене

Google Bard: Бъдещ ценови потенциал на XRP

Едно от последните постижения в тази област е Google Bard, който вече се използва за генериране на прогнози за движението на цените на различни криптовалути.

юни 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене

Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.