НАЧАЛО Други

Coinbase влиза в партньорство с MakerDAO

27.10.2022 12:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase влиза в партньорство с MakerDAO

Aмериканската крипто борса Coinbase си партнира с MakerDAO в сделка за попечителство, която почти удвоява наличностите на борсата от USDC.

Според споразумението MakerDAO – децентрализираната автономна организация (DAO), която стои зад стабилната монета DAI, ще депозира до $1.6 милиарда от своите USDC притежания в Coinbase Prime.

Под попечителството на Coinbase, MakerDAO ще печели до 1.5% възнаграждение от USDC, стабилна монета, базирана на Етериум (ETH), обвързана с долара. MakerDAO няма да трябва да плаща такси за попечителство. Според неотдавнашна анкета сделката е била подкрепена от над 75% от общността на MakerDAO.

От Coinbase твърдят, че преди сделката са държали USDC на стойност $1.7 милиарда от името на клиенти. Партньорството с MakerDAO почти ще удвои тази сума. Компанията също така сподели, че това е първият път, в който нейната програма за награди с USDC привлича институционален клиент.

Главният изпълнителен директор на Coinbase – Брайън Армстронг сподели:

Чудесно е да видим, че Coinbase Prime предоставя попечителство на DAO като MakerDAO, а това е чудесен начин да продължим да подкрепяме USDC. Ще бъдем щастливи да работим с повече DAO с течение на времето.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA): Позитивните развития тласкат цената нагоре


От компанията споделиха:

Coinbase вярва, че стабилните монети ще бъдат част от решението за създаване на отворена финансова система, която е едновременно по-ефективна и по-справедлива. Ние съосновахме Centre, за да инвестираме в създаването на USDC и оттогава токена се превърна във втората по пазарна капитализация стабилна монета. Твърдо вярваме, че USDC ще бъде ключов компонент на новата финансова парадигма, тъй като помага да се преодолее пропастта между световете на криптовалутите и фиатните валути.

През 2018 г. от Coinbase взеха участие в създаването на USDC, като съоснова консорциума Centre заедно с технологичната компания за peer-to-peer плащания Circle.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС иска да зареже долара и да използва криптовалути за търговия

Председателят на Комитета за финансовия пазар към Държавната дума на Русия Анатолий Аксаков наскоро обяви, че БРИКС активно проучва възможността за замяна на щатския долар с криптовалута за търговия.

21.04.2024 8:00 2 мин. четене

Каква е целта на най-голямата стабилна монета Tether (USDT)?

Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино основната цел на Tether USD (USDT), най-голямата стабилна монета в света, е да осигури защита за хората в икономики, които се борят с инфлацията.

20.04.2024 20:16 2 мин. четене

Може ли икономиката на Иран да оцелее евентуална война?

На фона на обсъжданията на потенциални икономически мерки срещу Иран от страна на Съединените щати и Европейския съюз (ЕС) Техеран заяви, че е устойчив на западните бойкоти, като се позовава на рекордния износ на петрол въпреки значителните санкции, наложени от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп през 2018 г.

20.04.2024 18:00 2 мин. четене

Проблемите за долара са много, а BlackRock използва Биткойн, за да се предпази от тях

Тъй като алиансът БРИКС е начело на глобалното отдръпване от щатския долар, BlackRock наскоро се насочи към Биткойн като средство за хеджиране на инфлацията на фона на опасенията, свързани със долара.

20.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.