НАЧАЛО Други

Coinbase се насочва към пенсионните фондове в Австралия на стойност $600 милиарда

16.05.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase се насочва към пенсионните фондове в Австралия на стойност $600 милиарда

Американската борса за криптовалути Coinbase Global Inc. се подготвя да навлезе в процъфтяващата ниша на самоуправляващите се пенсии в Австралия, която в момента се оценява на около $600 милиарда и се разраства.

За да се възползва от тази възможност, Coinbase разработва услуга, специално пригодена да задоволи търсенето в този сектор.

Джон О’Логлен, управляващ директор за Азиатско-тихоокеанския регион в Coinbase, потвърди разработването на тази услуга. Според докладите на Австралийската данъчна служба самоуправляващите се пенсионни фондове в Австралия разпределят около 1 милиард австралийски долара (равностойни на $664 милиона) в дигитални активи, което съставлява около една четвърт от пенсионната система на страната, възлизаща на $2.5 трилиона.

Потенциалният скок на цената на Биткойн и увеличаването на притока на средства може да тласне крипто активите, държани в рамките на тези пенсионни фондове, към нови висоти. Въпреки това австралийските институционални мениджъри на парични средства в миналото са проявявали слаб интерес към крипто активите поради опасения за волатилност и свързаните с нея скандали.

О’Логлен отбеляза, че самоуправляващите се пенсионни фондове са склонни да направят еднократно разпределение на средства в крипто активи и след това да възприемат подхода “постави и забрави“. Coinbase има за цел да се погрижи за тези клиенти, като им предложи персонализирани услуги за улесняване на търговията и дългосрочното притежание.

Одобрението на спот борсово търгуваните фондове за Биткойн от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) по-рано тази година значително стимулира крипто екосистемата. Това развитие подтикна други юрисдикции, включително Хонконг, да проучат подобни предложения, като очакванията са, че Австралия може да последва примера им до края на 2024 г.

Въпреки опасенията относно рисковете, свързани с крипто инвестициите, включително волатилността и проблемите със сигурността, интересът към криптовалутите продължава да расте сред инвеститорите. Въпреки това много компании, включително Wells Fargo, все по-често придобиват криптовалути, което подчерта нарастващото приемане и утвърждаване на дигиталните активи във финансовата индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.