НАЧАЛО Други

Coinbase са изправени пред дело за $350 милиона

септември 26, 2022 9:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase са изправени пред дело за $350 милиона

Най-голямата крипто борса в САЩ Coinbase е съдена от друга крипто компания, която твърди, че фирмата е нарушила патентованата ѝ технология за трансфер на криптовалути.

Reuters съобщи, че искът е подаден в четвъртък във федералния съд на Делауеър от Veritaseum Capital LLC. В иска се твърди, че Coinbase използва патент на основателя на Veritaseum Реджи Мидълтън. Той е издаден през декември миналата година от Службата за патенти и търговски марки на САЩ.

Технологията на патента улеснява нискостойностните peer-to-peer трансфери и е „обусловена от принос или участие на трета страна“.

Veritaseum Capital твърди, че някои от услугите на Coinbase, като Coinbase Cloud, Coinbase Commerce API, Coinbase Pay, Coinbase Wallet, Delegate и Validator Software, наред с други, нарушават нейния патент.

Адвокатът на Veritaseum Карл Брундидж също така обвини Coinbase, че не е съдействала за извънсъдебно уреждане на спора, поради което е подала иска. Veritaseum иска обезщетение в размер на $350 милиона.

Обосновавайки високия размер на обезщетението, Veritaseum твърди, че Coinbase е реализирала значителна печалба заради нарушението, като добавя, че това действие е довело до трайни щети за нейния бизнес.

Мидълтън, Veritaseum и SEC

Преди това Мидълтън, заедно с две структури на Veritaseum, плати над $9 милиона на Комисията по ценни книжа и борси (SEC) през 2019 г. Плащането беше извършено като глоба по обвинения за измамна продажба на VERI токени през 2017 г. и 2018 г. SEC ги обвини в манипулиране на цената на токена и в подвеждане на инвеститорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Краят е тук,предупреждава Робер Кийосаки


В своя защита Реджи Мидълтън и Veritaseum твърдяха, че не са направили никакви измамни изявления. Според тях токените не са били ценни книжа, а сделките са били само експеримент.

Coinbase и съдебни дела

Междувременно Coinbase е изправена пред съдебно дело от SEC заради предполагаемото листване на ценни книжа.

Борсата категорично отхвърли това обвинение, заявявайки, че не изброява ценни книжа.

Също така, наскоро Wall Street Journal съобщи, че борсата е участвала в нерегламентирана търговия със $100 милиона от своя фонд. Борсата отхвърли и това твърдение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене