НАЧАЛО Други

Coinbase са изправени пред дело за $350 милиона

септември 26, 2022 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase са изправени пред дело за $350 милиона

Най-голямата крипто борса в САЩ Coinbase е съдена от друга крипто компания, която твърди, че фирмата е нарушила патентованата ѝ технология за трансфер на криптовалути.

Reuters съобщи, че искът е подаден в четвъртък във федералния съд на Делауеър от Veritaseum Capital LLC. В иска се твърди, че Coinbase използва патент на основателя на Veritaseum Реджи Мидълтън. Той е издаден през декември миналата година от Службата за патенти и търговски марки на САЩ.

Технологията на патента улеснява нискостойностните peer-to-peer трансфери и е “обусловена от принос или участие на трета страна”.

Veritaseum Capital твърди, че някои от услугите на Coinbase, като Coinbase Cloud, Coinbase Commerce API, Coinbase Pay, Coinbase Wallet, Delegate и Validator Software, наред с други, нарушават нейния патент.

Адвокатът на Veritaseum Карл Брундидж също така обвини Coinbase, че не е съдействала за извънсъдебно уреждане на спора, поради което е подала иска. Veritaseum иска обезщетение в размер на $350 милиона.

Обосновавайки високия размер на обезщетението, Veritaseum твърди, че Coinbase е реализирала значителна печалба заради нарушението, като добавя, че това действие е довело до трайни щети за нейния бизнес.

Мидълтън, Veritaseum и SEC

Преди това Мидълтън, заедно с две структури на Veritaseum, плати над $9 милиона на Комисията по ценни книжа и борси (SEC) през 2019 г. Плащането беше извършено като глоба по обвинения за измамна продажба на VERI токени през 2017 г. и 2018 г. SEC ги обвини в манипулиране на цената на токена и в подвеждане на инвеститорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Краят е тук,предупреждава Робер Кийосаки


В своя защита Реджи Мидълтън и Veritaseum твърдяха, че не са направили никакви измамни изявления. Според тях токените не са били ценни книжа, а сделките са били само експеримент.

Coinbase и съдебни дела

Междувременно Coinbase е изправена пред съдебно дело от SEC заради предполагаемото листване на ценни книжа.

Борсата категорично отхвърли това обвинение, заявявайки, че не изброява ценни книжа.

Също така, наскоро Wall Street Journal съобщи, че борсата е участвала в нерегламентирана търговия със $100 милиона от своя фонд. Борсата отхвърли и това твърдение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.