НАЧАЛО Други

Coinbase са изправени пред дело за $350 милиона

26.09.2022 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase са изправени пред дело за $350 милиона

Най-голямата крипто борса в САЩ Coinbase е съдена от друга крипто компания, която твърди, че фирмата е нарушила патентованата ѝ технология за трансфер на криптовалути.

Reuters съобщи, че искът е подаден в четвъртък във федералния съд на Делауеър от Veritaseum Capital LLC. В иска се твърди, че Coinbase използва патент на основателя на Veritaseum Реджи Мидълтън. Той е издаден през декември миналата година от Службата за патенти и търговски марки на САЩ.

Технологията на патента улеснява нискостойностните peer-to-peer трансфери и е “обусловена от принос или участие на трета страна”.

Veritaseum Capital твърди, че някои от услугите на Coinbase, като Coinbase Cloud, Coinbase Commerce API, Coinbase Pay, Coinbase Wallet, Delegate и Validator Software, наред с други, нарушават нейния патент.

Адвокатът на Veritaseum Карл Брундидж също така обвини Coinbase, че не е съдействала за извънсъдебно уреждане на спора, поради което е подала иска. Veritaseum иска обезщетение в размер на $350 милиона.

Обосновавайки високия размер на обезщетението, Veritaseum твърди, че Coinbase е реализирала значителна печалба заради нарушението, като добавя, че това действие е довело до трайни щети за нейния бизнес.

Мидълтън, Veritaseum и SEC

Преди това Мидълтън, заедно с две структури на Veritaseum, плати над $9 милиона на Комисията по ценни книжа и борси (SEC) през 2019 г. Плащането беше извършено като глоба по обвинения за измамна продажба на VERI токени през 2017 г. и 2018 г. SEC ги обвини в манипулиране на цената на токена и в подвеждане на инвеститорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Краят е тук,предупреждава Робер Кийосаки


В своя защита Реджи Мидълтън и Veritaseum твърдяха, че не са направили никакви измамни изявления. Според тях токените не са били ценни книжа, а сделките са били само експеримент.

Coinbase и съдебни дела

Междувременно Coinbase е изправена пред съдебно дело от SEC заради предполагаемото листване на ценни книжа.

Борсата категорично отхвърли това обвинение, заявявайки, че не изброява ценни книжа.

Също така, наскоро Wall Street Journal съобщи, че борсата е участвала в нерегламентирана търговия със $100 милиона от своя фонд. Борсата отхвърли и това твърдение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Притежателите на Binance Coin (BNB) регулярно ще получават безплатни токени

Binance обяви пускането на “HODLer Airdrop” като специална оферта за притежателите на BNB.

20.06.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.