НАЧАЛО Други

Краят е тук, предупреждава Робърт Кийосаки

25.09.2022 19:49 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Краят е тук, предупреждава Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки - авторът на книгата за лични финанси "Богат татко, беден татко" - отново сподели коментари за влошените икономически обстоятелства. 

ФЕД са “марксисти”, твърди Кийосаки

В туит от 25 септември Кийосаки отново изрази несъгласието си с политиките на Федералния резерв в стремежа му да овладее рязко нарастващата инфлация. Според него Федералният резерв е отговорен за нарастващата инфлация, тъй като институцията прибягва до увеличаване на лихвените проценти.

М****** им на ФЕД. ФЕД предизвиква инфлация, която прави живота на бедните и средната класа болезнен. Нима хората не знаят, че ФЕД и всички централни банки са марксисти? Защо хората казват: “Следвайте ФЕД.” Аз не съм комунист. Вместо “ФЕД ви пази гърба.” аз казвам “М****** им на ФЕД.

Авторът посочва също, че политиката на Фед вероятно ще унищожи икономиката на САЩ, като същевременно призова инвеститорите да вложат средствата си в реални пари. 

Той посочи Биткойн (BTC), злато и сребро като активите, на които трябва да се обърне внимание.

Забележително е, че според Кийосаки предстои най-големият пазарен срив в световната история.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: JP Morgan Chase твърдят, че Сливането може да е проблем


Краят на “фалшивите долари”

Според Кийосаки краят на “фалшивите долари” си проличава от предполагаемия недостиг на златни и сребърни монети. Той разгледа кой активи е редно да се държат под око, като същевременно предположи, че “краят на фалшивите пари наближава”

На 20 септември той публикува туит, препоръчващ на инвеститорите да “се предпазят”, като инвестират в сребро, за което отбеляза, че вероятно ще се покачи до $500.

КРАЯТ е ТУК. Обадих се на Джери Уилямс, моя доверен дилър на злато и сребро. Той каза: “Не мога да получа златни или сребърни монети. Монетният двор няма да ми продаде повече”. За мен това означава, че е дошъл краят на FAKE $. Както беше посочено в по-ранния туит, среброто отива към $100 до $500. Вземете малко. Предпазете се.

Бичата позиция на Кийосаки по отношение на среброто идва, след като преди това той заяви, че златото е скъпо, което го прави по-малко атрактивен инвестиционен актив в настоящите пазарни условия. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.