НАЧАЛО Други

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

04.12.2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

През ноември Binance и нейният бивш главен изпълнителен директор Чанпен Джао признаха вината си за различни нарушения на финансовото законодателство, което доведе до споразумение за $4.3 милиарда с американските власти.

След разрешаването на делото на Binance, Coinbase се превърна в ключов бенефициент в последствие. Ръководена от Брайън Армстронг, борсата стана свидетел на забележително 62% увеличение на обема на търговията, който нарасна от $31.16 милиарда през октомври до $50,4 милиарда.

Неотдавнашен доклад на фирмата за блокчейн анализи Kaiko потвърди този скок, определяйки Coinbase и Bybit като основни бенефициенти сред проблемите на Binance. Според Kaiko Binance е загубила пазарен дял в полза на Coinbase в часовете за търговия извън САЩ и в полза на Bybit във всички области.

Очаква се тази тенденция да се запази, като се има предвид подходът на Coinbase, ориентиран към спазването на изискванията, който привлече вниманието на многобройни кандидати, търсещи място за Биткойн ETF. Забележително е, че Coinbase служи като партньор за наблюдение на различни мениджъри на активи, включително BlackRock, съгласно подадените документи в Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Акциите на COIN на Coinbase скочиха значително – с над 70% през последния месец – като се покачиха от около $80 в началото на ноември до близо $134 към момента на писане на статията.

Това рали продължава едногодишната тенденция, при която ценовото представяне на COIN надминава водещи активи като Биткойн и Етериум. През последните шест месеца стойността на акциите нарасна с над 100%, отбелязвайки забележително увеличение от 260% от началото на годината.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.