НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се срина под $20,000 – ето защо

10.03.2023 9:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се срина под $20,000 – ето защо

Биткойн отбеляза значителен спад, като неотдавнашното данъчно предложение на администрацията на Байдън може да е оказал значително влияние.

BTC отскочи от историческата линия на подкрепа при $20,000. Данъчното предложение ще наложи 30% данък върху енергията, използвана за добив на актива, ще попречи на крипто инвеститорите да продават активи на загуба и бързо да ги изкупуват отново, за да спестят от данъци, както съобщават New York Times и Bloomberg.

Това предложение е само един от последните опити на правителството на САЩ да регулира и контролира бързо развиващата се и глобална крипто индустрия. В допълнение към данъчното предложение, правителството наскоро конфискува $217 милиона в Биткойн и ги изпрати на крипто борсата Coinbase, където да бъдат продадени на свободния пазар.

Това се случи след ликвидацията на крипто банката Silvergate, която в решението си да затвори врати се позова на натиска от страна на Министерството на правосъдието на САЩ и други регулаторни органи, както и на срива на офшорната криптоборса FTX.

Опитите на администрацията на Байдън да регулира крипто индустрията са постоянни и следват продължилата месеци кампания на председателя на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ Гари Генслер за класифициране на всеки цифров актив, с изключение на Биткойн, като ценна книга.

Тази кампания срещна отпор от някои съдии, като например един от тях в Ню Йорк, който наскоро разкритикува агенцията за опита ѝ да спре процедурата по несъстоятелност на изпадналия в затруднение криптозаемодател Voyager, като заяви, че токен, предназначен да помогне за изплащането на задълженията на клиентите, може да бъде ценна книга.

Позицията на председателя Генслер по отношение на цифровите активи е в противоречие и с ръководителя на Комисията за търговия със стокови фючърси Ростин Бехнам, който потвърди убеждението си, че вторият по големина крипто актив – Етериум – не е ценна книга.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Индия ще приложи стандарти за борба с изпирането на пари за крипто транзакциите


Междувременно съдебният иск на Grayscale за Биткойн ETF срещу SEC може да се насочи в положителна посока. Състав от съдии в Апелативния съд на Окръг Колумбия наскоро постави въпроса защо SEC би разрешила стартирането на фючърсен Биткойн ETF, но не и спот Биткойн ETF, което предполага, че агенцията може да има слаб аргумент.

Неотдавнашните събития предизвикаха значителен спад в цената на най-голямата криптовалута, която започна седмицата на $22,400, а в момента е на стойност $19,950 със спад от 8.1 % през последните 24 часа.

Въпреки че пазарът преживя волатилност, много крипто ентусиасти остават оптимисти за дългосрочния потенциал за растеж на цифровите активи. Тъй като регулаторният пейзаж продължава да се развива, ще бъде интересно да се види как се адаптира индустрията и дали опитите на правителството да я регулира ще бъдат успешни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Президентът на Аржентина се застъпи за Биткойн и свободното използване на крипто в страната

Аржентинският президент Хавиер Милей наскоро повтори подкрепата си за включването на Биткойн (BTC) и други валути в националната икономика, подчертавайки желанието си да насърчи конкуренцията между валутните единици.

20.06.2024 18:30 1 мин. четене

Крипто кит купи Биткойн на стойност почти $400 милиона при последния спад

По активността на големите притежатели на Биткойн (или т.нар. китове) можем да направим заключение, че бъдещето на криптовалутата изглежда светло.

20.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн ETF на VanEck вече се търгува на най-голямата фондова борса в Австралия

Биткойн ETF на VanEck, вече официално се търгува на основната фондова борса в Австралия ASX и дебютира с активи за приблизително $660,000.

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: MicroStrategy купи Биткойн за над $780 милиона

MicroStrategy за пореден път обяви огромно покупка на Биткойн, след успешното набиране на капитал от конвертируем дълг.

20.06.2024 15:29 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.