НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се срина под $20,000 – ето защо

март 10, 2023 9:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се срина под $20,000 – ето защо

Биткойн отбеляза значителен спад, като неотдавнашното данъчно предложение на администрацията на Байдън може да е оказал значително влияние.

BTC отскочи от историческата линия на подкрепа при $20,000. Данъчното предложение ще наложи 30% данък върху енергията, използвана за добив на актива, ще попречи на крипто инвеститорите да продават активи на загуба и бързо да ги изкупуват отново, за да спестят от данъци, както съобщават New York Times и Bloomberg.

Това предложение е само един от последните опити на правителството на САЩ да регулира и контролира бързо развиващата се и глобална крипто индустрия. В допълнение към данъчното предложение, правителството наскоро конфискува $217 милиона в Биткойн и ги изпрати на крипто борсата Coinbase, където да бъдат продадени на свободния пазар.

Това се случи след ликвидацията на крипто банката Silvergate, която в решението си да затвори врати се позова на натиска от страна на Министерството на правосъдието на САЩ и други регулаторни органи, както и на срива на офшорната криптоборса FTX.

Опитите на администрацията на Байдън да регулира крипто индустрията са постоянни и следват продължилата месеци кампания на председателя на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ Гари Генслер за класифициране на всеки цифров актив, с изключение на Биткойн, като ценна книга.

Тази кампания срещна отпор от някои съдии, като например един от тях в Ню Йорк, който наскоро разкритикува агенцията за опита ѝ да спре процедурата по несъстоятелност на изпадналия в затруднение криптозаемодател Voyager, като заяви, че токен, предназначен да помогне за изплащането на задълженията на клиентите, може да бъде ценна книга.

Позицията на председателя Генслер по отношение на цифровите активи е в противоречие и с ръководителя на Комисията за търговия със стокови фючърси Ростин Бехнам, който потвърди убеждението си, че вторият по големина крипто актив – Етериум – не е ценна книга.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Индия ще приложи стандарти за борба с изпирането на пари за крипто транзакциите


Междувременно съдебният иск на Grayscale за Биткойн ETF срещу SEC може да се насочи в положителна посока. Състав от съдии в Апелативния съд на Окръг Колумбия наскоро постави въпроса защо SEC би разрешила стартирането на фючърсен Биткойн ETF, но не и спот Биткойн ETF, което предполага, че агенцията може да има слаб аргумент.

Неотдавнашните събития предизвикаха значителен спад в цената на най-голямата криптовалута, която започна седмицата на $22,400, а в момента е на стойност $19,950 със спад от 8.1 % през последните 24 часа.

Въпреки че пазарът преживя волатилност, много крипто ентусиасти остават оптимисти за дългосрочния потенциал за растеж на цифровите активи. Тъй като регулаторният пейзаж продължава да се развива, ще бъде интересно да се види как се адаптира индустрията и дали опитите на правителството да я регулира ще бъдат успешни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Santiment отправя предупреждение към инвеститорите

Фирма за криптоанализи изрази загриженост за инвеститорите в Биткойн заради големите китови транзакции, които се случиха през последния месец.

април 1, 2023 19:00 1 мин. четене

Устойчив добив на Биткойн: Намаляване на въглеродния отпечатък

Според последните данни добивът на Биткойн е станал по-екологичен от технологиите за електрически превозни средства при определени обстоятелства. Въпреки това добивната индустрия продължава да прави крачки към възобновяемата енергия.

април 1, 2023 12:06 2 мин. четене

САЩ продаде конфискуван Биткойн на стойност $215 милиона

Според съдебно дело от 31 март правителството на САЩ обяви, че на 14 март е продало 9,861,17 BTC за $215.7 милиона.

април 1, 2023 10:15 1 мин. четене

Възходи и падения на Биткойн: Поглед към движението на цените и пазарните тенденции

По време на тазгодишната банкова криза цената на Биткойн се покачи над $25,000 – праг, който не е достиган от юни 2022 г. насам.

април 1, 2023 8:00 8 мин. четене